Tommi er bureauchef efter sin far: En ting har især været svær

Tommi er bureauchef efter sin far: En ting har især været svær
Tommi Hedeman Falk. Eget foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 15. JUN 2022 • 05:52
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
15. JUN 2022 • 05:52

Nogle turister kommer til at booke feriehus i folkemøde-ugen uden at vide det. Så de kommer til Folkemødet ved et tilfælde, kan bureauchef Tommi Hedeman Falk fra feriehusudlejeren Sol & Strand fortælle. Se også hvad han har fundet sværest ved at tage over som bureauchef efter sin far Per Ole Petersen.

 

Hvordan går det med at leje ud til folkemødegæster?

– Det er gået fint. Vi har et par enkelte ledige huse. Det havde vi ikke ved det sidste normale Folkemøde i 2019.

– Det er som om, at Folkemødet lige skal genoplives, så jeg regner med, at vi næste år vil være tilbage på samme niveau som før corona. Men det kræver nok lige lidt tilløb, når man skal starte noget igen efter to års pause.

– Vi har lejet mere ud på den sydlige og østlige del af Bornholm, end vi plejer. Det er helt almindelige turister, danskere og tyskere. Nogle af dem bookede allerede sidste år, så de har slet ikke vidst, at de bookede i Folkemøde-ugen. Men jeg har anbefalet dem alle at tage en tur til Allinge, så der vil være nogle helt almindelige feriegæster, der får den oplevelse ekstra.

Hvad går folkemøde-gæsterne op i, når de booker sommerhus?

– At det er tæt på Folkemødet. De fleste vil gerne kunne gå dertil. Det næste er så, om man kan komme derop med offentlig transport, og det har Folkemødet jo heldigvis sørget for at gøre let. Det har de været dygtige til. Så nu er der også ret mange folkemøde-gæster, der hvert år booker det samme hus i Gudhjem, Hasle eller Listed.

Hvad er den største forandring ved, at du nu er blevet bureauchef?

– Jeg er kommet til at sidde med både en del flere opgaver og nogle anderledes opgaver. Jeg sidder med det samme, som jeg også havde før plus en hel masse ekstra.

– Budgetterne skal passe, og jeg skal sørge for, at vi har medarbejdere nok. Jeg skal også sikre kvaliteten, men nu er der ikke nogen, som jeg kan smide den hen på. Der er også en masse samarbejde, som jeg skal sørge for: Med partnere og måske kommende partnere.

Hvad har været det sværeste ved at tage over som bureauchef?

– Det er nok at skulle give slip på nogle ting. Jeg er blevet nødt til at uddelegere nogle opgaver, som jeg selv har haft, fordi jeg simpelthen ikke har tid til dem. Det synes jeg er svært, for jeg vil gerne selv sikre, at vores gæster er glade. Jeg plejede at køre ud til dem, men det kan være svært at finde tid til det nu.

Er du også i feriebranchen om 10 år?

– Nu har jeg været i den i 20 år, så det regner jeg da bestemt med. Hver gang jeg har bevæget mig væk fra den, er jeg vendt tilbage, så der må jo være et match.

 

 

Tommi Hedeman Falk

37 år, bureauchef for Sol & Strand.

Gift med Line, far til Silas på 4, bonusfar til Vega på 14 og Sylvester på 18.

Født og opvokset på Bornholm, bor i Nexø.