Mød socialpædagogernes nye formand: 'Jeg har som ideal, at jeg vil være ordentlig'

Mød socialpædagogernes nye formand: 'Jeg har som ideal, at jeg vil være ordentlig'
Tina Lai Holmgaard. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | ØSTERLARS/GUDHJEM | ABONNENT | 15. SEP 2021 • 05:19
DAGENS NAVN | ØSTERLARS/GUDHJEM | ABONNENT
15. SEP 2021 • 05:19

Du er netop blevet formand for Socialpædagogerne. Hvad er de første arbejdsopgaver, du skal kaste dig over?

– Jeg skal først og fremmest bruge tid på at danne mig et overblik over min nye arbejdsplads. Det gælder både lokalt her på Bornholm og som en del af et større fællesskab hos Socialpædagogerne, som har kontorer og kredse over hele landet. Det er en meget udfordrende og spændende tid, hvor jeg virkelig lærer meget nyt og skal lære det i rekordfart. Jeg skal tegne stregerne til visionen om, hvordan vi skal arbejde lokalt her i kredsen. Og så er en af de vigtigste opgaver, at jeg skal lære de dygtige socialpædagoger at kende. Jeg skal runde på tur og få et indblik i det arbejde, de laver, og de vilkår de gør det under.

Hvilken slags formand vil du gerne være?

– Jeg har nogle leve- og arbejdsprincipper, som jeg stræber efter både fagligt og privat. Og det er blandt andet, at jeg har som ideal, at jeg vil være ordentlig. For mig vil det sige, at jeg forsøger at være meget lyttende og reflekterende og herefter træffe beslutninger på så oplyst et grundlag som muligt. Det er desuden en værdi for mig, at jeg er tilgængelig, og så forventer jeg, at samarbejde bygget på gensidig respekt.

Hvordan er det for dig at overtage posten, efter at den tidligere formand gik af efter kritik fra medlemmerne?

– Det har jeg ingen holdning til. Jeg opererer med, at tavlen er visket ren, og at jeg skal i gang med et utroligt spændende stykke arbejde, hvor jeg skal samarbejde med en masse dygtige og professionelle mennesker.

Hvad bliver dit hovedfokus?

– Mit hovedfokus er for nu, at jeg – i tæt samarbejde med kredsbestyrelsen – lige skal lande på benene og på kontoret. Vi skal finde arbejdsro og fordybe os lidt, før vi for alvor kan komme udover rampen. Og når vi er klar til det, skal vi fokusere på arbejdet med at skabe et godt arbejdsmiljø for alle de dygtige socialpædagoger på hele Bornholm. Vi skal skabe langtidsholdbare socialpædagoger, der kan yde kvalificeret socialpædagogisk støtte til vores udsatte borgere. Herudover skal vi medvirke til at fremtidssikre vores fag og den faglighed, vi som socialpædagoger leverer til udsatte mennesker. Det er vigtigt, at vi kan tiltrække studerende, som i deres uddannelse bliver rustet til det arbejde, der ligger forude. Sidst, men ikke mindst, ligger det mig meget på sinde, at jeg som kredsformand kender mine medlemmer og deres hverdagsfortællinger, da det jo for mig er en grundforudsætning for, at jeg kan yde kvalificeret sparring, vidensdele og søge indflydelse.

Du har tidligere arbejdet som leder og nu er du forkvinde for din faglige organisation. Hvad er det ved at stå i front, som du godt kan lide?

– Det er fantastisk indtil videre. Jeg er blevet taget godt imod, og jeg ser virkelig meget spændende arbejde forude, hvor jeg i alt beskedenhed mener, at jeg kan bidrage med noget. Jeg brænder for at give bedre vilkår og udviklingsmuligheder. Både for socialpædagoger og for de udsatte mennesker, vi arbejder med. Jeg tror på, at små indsatser på rette tid kan gøre store forskelle for både den enkelte og over tid for mange. Og det er virkelig noget, jeg gør mig umage med.

Hvad laver du, når du har fri?

– Jeg er udpræget familiemenneske, og jeg holder af at bruge min fritid sammen med min nære familie. Gerne i naturen, da jeg er udpræget udemenneske og bruger en del tid på at motionerer i den bornholmske natur.

 


Tina Lai Holmgaard

Alder: 47 år

Bor i: Østerlars/Gudhjem

Mand og børn: To voksne børn på 20 og 25 år. Gift, og min mand har en søn på ni år.

Tidligere job: Jeg har været uddannet socialpædagog i snart 20 år, hvor jeg primært har arbejdet på voksenhandicapområdet. De seneste 11 år har jeg været leder i Psykiatri og Handicap.