Lufthavnens chef er mest til kør selv-ferier

Lufthavnens chef er mest til kør selv-ferier
Jimmi Holm Hansen. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | SORTHAT-MULEBY | ABONNENT | 22. OKT 2021 • 09:00

Til hverdag er Jimmi Holm Hansen sikkerhedschef i Bornholms lufthavn, men siden midten af august konstitueret lufthavnschef. Før det var han mange år i fiskeindustrien, men fly trak mere end fisk.


Hvilke opgaver har en sikkerhedschef?

– Jeg har ansvar for sikkerheden i bred forstand. Det vil sige både security og safety. Lufthavnen er underlagt en række forordninger og regler, og min opgave er at sørge for, at de bliver implementeret, at vi lever op til kravene, og at personalet er korrekt uddannet.

Hvad er forskellen på security og safety?

– Security er den del passagererne møder, hvor vi sikrer, at vi undgår at få folk med onde hensigter ind i flyene, mens safety er alt det, der omfatter at få flyene sikkert op og ned, og at vi har forsvarlige arbejdsgange. Ja, at have styr på alt, hvad der kan tænkes at gå galt.

Hvor længe er du konstitueret lufthavnschef?

– Indtil der er en ny på plads – og det er tæt på.

Hvor mange ansatte er du leder for som lufthavnschef?

– Hele lufthavnen har tæt på 40 ansatte.

Hvad er de største udfordringer lige nu?

– Lufthavne er generelt en af de mest regulerede industrier. Vi skal holde os ajour med regler og nye tiltag og få dem omsat og implementeret i den daglige drift.

Hvad med mundbind – hvad er reglerne lige nu?

– I alle lufthavne skal man stadig have mundbind på, fra man går ind, til man forlader lufthavnen igen. Nogle flyselskaber har valgt, at når du er kommet om bord på flyet, må du tage mundbindet af. Det gælder eksempelvis DAT. Men i selve lufthavnene efterlever vi stadig de europæiske retningslinjer fra EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur – og de kræver stadig mundbind.

Før du blev ansat i Bornholms Lufthavn i 2011, var du i mange år i fiskeindustrien hos Espersen A/S i forskellige funktioner. Hvorfor og hvordan skete skiftet fra fisk til fly?

– Ja, det var et stort spring. Det var på en måde lidt af en tilfældighed. Jeg afsluttede en udstationering for Espersen i Polen og skulle så finde et nyt job, da jeg kom hjem. Jeg tænkte, at det lød afvekslende og spændende at arbejde i lufthavnen og søgte ind. I første omgang som almindelig lufthavnsmedarbejder, hvor jeg blandt andet lavede securitycheck af passagererne. Ret hurtigt blev jeg tilbudt sikkerhedschefjobbet.

Hvor meget rejser du selv?

– Jeg tror som alle andre, og faktisk tager vi gerne på kør selv-ferier.

Men ikke fordi I er betænkelige ved at sætte jer på et fly?

– Nej, haha, vi kan bare godt lide kør selv-ferieformen.

Hvad bruger du tiden på, når du har fri?

– Naturen, familien og hus og have.

 


Jimmi Holm Hansen

54 år

Samboende med sin kæreste gennem mange år. Har en voksen datter og et barnebarn

Bor i Sorthat-Muleby

Uddannet elektriker, arbejdet i Espersen A/S i 19 år som blandt andet produktionsleder, fabrikschef og supervisor. Siden 2011 ansat i Bornholms Lufthavn.