Københavnerlivet slap Katrine – nu er hun snart møbelhandler

Københavnerlivet slap Katrine – nu er hun snart møbelhandler
Katrine Nielsen. Foto: Mette Holm Hansen
DAGENS NAVN | IBSKER | ABONNENT | 7. MAJ 2022 • 05:30
Mette Holm
Journalist
DAGENS NAVN | IBSKER | ABONNENT
7. MAJ 2022 • 05:30

I 2019 blev Katrine Nielsen Enni student, men havde ikke lyst til at flytte fra Bornholm for at uddanne sig, og selv om det faktisk er lidt af et tabu, så er hun stadig glad for sin beslutning. Til sommer er hun færdig som møbelhandler. Uddannelsen har hun taget hos Werner & Larsen i Rønne.

 

Hvorfor har du valgt at tage din uddannelse på Bornholm?

– Det har jeg, fordi jeg efter gymnasiet ikke havde mod til at flytte over. Jeg havde ikke lyst. Jeg kiggede i stedet på, hvilke uddannelser der var her. Jeg har arbejdet med salg, siden jeg var 13 år, så det faldt mig naturligt at vælge det. Og så synes jeg, Werner & Larsen er en flot forretning. Jeg talte med Martin og Kristine og fik muligheden. Generelt synes jeg, at der er for lidt fokus på, hvilke uddannelser man kan få på Borholm. Man kan sagtens få en fed uddannelse, selv om man bliver på Bornholm.

Hvordan har du med at være blevet på Bornholm?

– I starten havde jeg lidt svært med at finde ro i, at jeg var den eneste, der ikke turde eller havde lyst til at flytte over, men jo længere tid, der er gået, jo mere har jeg fundet ud af, at det bare er det, jeg skal. Det har også hjulpet mig meget at snakke med andre unge, der har valgt det samme som mig, for jeg følte alligevel et vist pres for, at det var det, man skulle. Men det har da været træls, at jeg har skullet forsvare, hvorfor jeg er blevet, for det har slet ikke trukket i mig, det der københavnerliv.

Hvorfor blev det lige møbelhandler?

– Jeg interesserer mig for design, min far er møbelsnedker. Jeg kan for eksempel godt lide Børge Mogensen og Wegner. De har lavet nogle smukke spisebordsstole, der er funktionelle. Min farmor og farfar havde for eksempel folkestolen, og den giver stadig mening i dag.

Er det specielt at sælge møbler?

– Ja, det er det. Det er jo en stor beslutning, kunderne skal tage, og mange gange har vi måske nogen, der kommer helt op til 8-10 gange, før de beslutter sig. Det er jo en længere proces.

Har du et design, som særligt fascinerer dig?

– Ja, det har jeg. Jeg er vild med Montana-reoler, der er et smukt reolsystem, som samtidig er funktionelt. Derfor har jeg også valgt produktet til min afsluttende fagprøve, hvor jeg skal lave en kampagne. Prøven foregår i markedsføring, salg og vejledning. I sidste uge var jeg ovre på besøg på fabrikken, der ligger på Fyn, så jeg kan blive endnu bedre til at vejlede kunderne. Jeg er blevet skolet grundigt i det, og jeg har set, hvordan de samler reolerne. Det var mega spændende. Det der overraskede mig mest var nok, hvor bæredygtigt produktet er. Der bliver ikke lavet flere, end der er bestilt. Det er ikke en lagervare.

Når du er færdiguddannet, skal der så ske noget nyt, for eksempel noget andet end Bornholm?

– Det ved jeg ikke. I vinterhalvåret kan man da godt tænke, at der mangler lidt puls, men når det så bliver sommer, så tager det fuldstændig over, og så tænker man, hvordan kunne jeg nogensinde tænke de her tanker om at forlade Bornholm.

Har du en fritidsinteresse?

– Jeg har spillet håndbold, siden jeg var 12 år. Jeg spiller på Team Bornholm, som jeg har været med til at starte op, men lige nu er jeg desværre skadet med knæet. Jeg glæder mig til at komme i gang igen. Vi har et fantastisk sammenhold.

 

 

Katrine Nielsen

21 år

STX

Bor i Ibsker

Spiller håndbold på Team Bornholm

Har en Golden Retriver, Valdemar