I dag har Steen 40 års jubilæum: 'Det er et dejligt afvekslende job'

I dag har Steen 40 års jubilæum: 'Det er et dejligt afvekslende job'
Steen Jensen. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | RUTSKER | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 05:30
DAGENS NAVN | RUTSKER | ABONNENT
21. SEP 2021 • 05:30

Steen Jensen har 40 års jubilæum i Bornholms Regionskommune.


Tillykke med jubilæet i dag. Hvad fik dig til at søge job i kommunen dengang for 40 år siden?

– Det var simpelthen lidt en tilfældighed. Jeg havde taget en handelseksamen og var blevet lovet en læreplads, men da jeg var klar til at komme i lære, var der alligevel ingen læreplads. Min onkel arbejdede i det der dengang hed Rønne Kommune. Han gik som skovarbejder ude i Onsbæk Plantage, og han sagde, at jeg skulle prøve at komme derud. Jeg tænkte først, at det ikke lige var noget, for jeg havde jo taget en handelseksamen. Men jeg kom derud, og det gik jo meget godt. Jeg fandt ud af, at det er meget lækkert at gå ude i skoven i stedet for at sidde indenfor på et kontor.

Hvordan har din stilling ændret sig over årene?

– Der er sket meget på 40 år. Dengang foregik det altsammen med håndkraft, hvor vi i dag har maskiner til meget. Jeg startede som skovarbejder og var det i de første 24,5 år. Derefter kom jeg til Vej og Park, og for fem år siden kom jeg over i afdelingen for Bornholms Idrætsområder. Det passer mig også rigtig godt. Her er der lidt mere arbejde i hallerne, og om sommeren slår jeg græs og klipper hæk udenfor. Det er et dejligt afvekslende job.

Hvad har fået dig til at blive i organisationen så længe?

– Det skyldes, at det er en god arbejdsplads, hvor der er et godt sammenhold, og så er det friheden i at gå ude og være tæt med naturen.

Hvordan har kommunen ændret sig i de år? Du har jo blandt andet været der under sammenlægningen til én kommune.

– Det har ikke altid været lige sjovt, når der for eksempel skulle lægges budgetter, og man ikke vidste, om man skulle spares væk. Særligt i de senere år har der været mange besparelser, og det kan man jo ikke undgå at tænke over. Men der har altid været et godt sammenhold mellem kollegerne, synes jeg.

Er der en oplevelse fra de 40 år, som du særligt husker?

– Jeg startede i september 1981 og i november havde vi en kæmpe orkan, der lagde mange træer ned. Det var helt uoverskueligt og nok den værste af de orkaner, jeg har oplevet. Vi havde også en orkan i 1999, men de træer, man havde plantet efter orkanen i 1981 havde ikke nået at vokse sig så store, så de blev stående. Jeg har også været med i snerydningsberedskabet, og jeg husker tydeligt, det gør alle bornholmere, snestormen i 2010. Der kørte vi sne nærmest i døgndrift. Det var både skræmmende, men også en spændende opgave. Jeg kunne se glæden hos folk, når vi kom ud til dem. Det er en oplevelse, der sætter sig.

Hvad laver du i din fritid?

– I mange år spillede jeg meget bordtennis, men det er en del år og en del kilo siden. I dag går meget af min fritid med at holde hus og have og være sammen med familien.

 


Steen Jensen

Alder: 59 år

Bor i Rutsker sammen med sin kæreste og hendes søn. Har selv en søn på 28 år.