Forfatteren kalder projektet for en mission: 'Jeg har selv savnet en bog om emnet'

Forfatteren kalder projektet for en mission: 'Jeg har selv savnet en bog om emnet'
Charlotte Kofoed Westh er på en mission for at udbrede kendskabet til, at man godt kan hækle tøj, der kan bruges i hverdagen. Privatfoto
BOG | BORNHOLM | ABONNENT | 14. OKT 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
BOG | BORNHOLM | ABONNENT
14. OKT 2021 • 11:30

Charlotte Kofoed Westh kan sende en venlig tanke til sin elskede mormor på Bornholm, når hun i disse dage debuterer som forfatter med bogen "Nordisk babyhækling".

Det var nemlig i barndommens ferier i 1970’erne, at Charlotte Kofoed Westh lærte at strikke og hækle. Håndarbejdet blev hendes store hobby, og i de senere år er det også blevet hendes arbejde.

– Jeg kommer fra Nyker. Mine forældre flyttede til Køge, allerede inden jeg skulle starte i skole. Jeg har en del familie på Bornholm, og jeg holdt altid ferierne hos mine bedsteforældre på Bornholm. I dag har min mand og jeg hus på Bornholm, og vi kommer der to-tre gange om måneden. Vi har folkeregisteradresse i Greve Kommune, men vi er nok på Bornholm i samlet fire måneder om året, fortæller Charlotte Kofoed Westh.

Sygeplejerske og jurist

Den 57-årige forfatterdebutant er både uddannet sygeplejerske og jurist, og hun har arbejdet i hvert af fagene i cirka 10 år.

– Det er ni år siden, at jeg trådte ud af hamsterhjulet, og så gik der to-tre år, hvor jeg ikke lavede andet end at passe vores huse og haver og ellers bare nød livet. Men så begyndte jeg at undervise i strik og hækling hos FOF Køge Bugt og lave hækle- og strikkeopskrifter til ugeblade og magasiner – først og fremmest til Hendes Verden.

– Jeg tjener selvfølgelig ikke så meget, som da jeg var sygeplejerske og virksomhedsjurist. Men det gør heller ikke noget, siger Charlotte Kofoed Westh.

På mission

Forfatteren kalder bogprojektet for en "mission":

– Jeg har savnet en bog med hækling. Det er et mål for mig at få udbredt det med at hækle med noget, som er til at bruge i hverdagen, siger hun.

Der er ikke stor tradition for at hækle tøj, da hækling har ry for at være uelastisk og kompakt. Men Charlotte Kofoed Westh vil med bogen vise, at med den rette opskrift og det rette garn, så kan man hækle de fineste kjoler, blebukser, trøjer og bukser med en god pasform, som de mindste sagtens kan bevæge sit frit i.

Hun vil med bogen give god inspiration til alle dem, der foretrækker at hækle fremfor at strikke. Med hæklenålen i hånden er det nu muligt at fremtrylle en fin bluse til barnebarnet, niecen eller ens eget barn. Hver enkelt opskrift er markeret med sværhedsgrad, og der er opskrifter til både nybegynderen og den mere erfarne hækler.

– Både forlaget og jeg er begejstrede for den smukke bog med de skønne billeder af babyer og hæklet babytøj, siger Charlotte Kofoed Westh.

 


Mød forfatteren

Charlotte Kofoed Westh kommer til Bornholm i efterårsferien – og her kan man møde hende tll en snak om bogen og få signeret "Nordisk babyhækling" hos Strikkehjørnet i Allinge fredag den 22. oktober fra kl. 14-16 og hos Henius Knitwear i Rønne lørdag den 23. oktober fra kl. 11-13.