Specialskolelæreren fylder 70 i Nyker

NYHED | ABONNENT | 11. MAJ 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. MAJ 2022 • 15:30

Hartvig Mumm holder to fødselsdage, når han runder de 70.


– Vi har en god pensionisttilværelse, og vi holder af livet her i Nyker og på Bornholm, siger Hartvig Mumm, der fylder 70 år torsdag den 12. maj.

Hartvig Mumm, der kommer fra Rønde på Djursland, blev i 1974 gift med Tove Mumm. De er begge uddannede lærere, og i 1988 satte de kursen mod Bornholm.

– Vi har en god veninde, der havde fundet en bornholmer, som hun blev gift med. Hun arbejdede på Peterskolen i Rønne og skrev på et tidspunkt til os, at nu havde de brug for to lærere, fortæller Hartvig Mumm.

Det førte til, at Tove og Hartvig Mumm flyttede til Bornholm. I første omgang lejede de et hus af forsvaret, inden de i 1989 flyttede til Nyker, som siden har været familiens base.

 

Hartvig Mumm fejrer sin 70 års fødselsdag med to fester. Eget foto

 

Kildebakken

Hartvig Mumm blev i 1995 specialskolelærer på Skolen på Sveasvej i Rønne og fulgte med, da skolen senere flyttede til den tidligere Olsker Skole i Tejn og fik navnet Kildebakken. Her arbejdede han frem til, han gik på pension som 65-årig. På det tidspunkt var Tove Mumm, der blandt andet har været viceskoleinspektør på Klemensker Skole, gået på efterløn.

– Vi nyder livet med et lyst sind. For os er det en tilværelse på jorden, og så tror vi på frelsen, at der er et himmerige til os. Det giver en positiv livsholdning. Vi nyder vores have, huset og hinanden, og vi er stadig aktiv i kirke og politik, siger Hartvig Mumm.

Fødselaren har i over 20 år været medlem af Nyker Menighedsråd og er aktiv i Indre Mission. De er begge aktive i Kristendemokraterne, hvor Hartvig Mumm er med i den lokale bestyrelse og var på stemmesedlen ved kommunalvalget – ligesom han tidligere har været det.

IM Genbrug

I de senere år er frivilligt arbejde i IM Genbrug i Rønne kommet til at fylde meget i parrets tilværelse:

– Det er en dejlig butik. Den er bare blevet for lille i forhold til alle de varer, vi får ind. Det er utroligt så meget tøj, vi får til genbrug. Meget af det kan vi heldigvis sende til Ukraine og hjælp andre steder og til nye genbrugsbutikker i Jylland, siger Hartvig Mumm.

– Når familien bor i Jylland, så må vi holde to fødselsdagsfester. På fredag holder jeg drengefødselsdag. Vi bliver 12 ældre mænd. Det er gode venner her fra øen. Når vi derefter tager over til svigermors 90 års fødselsdag, skal vi også fejre min fødselsdag sammen med vores familier. Det gør vi i Rønde, hvor jeg er født, fortæller Hartvig Mumm.