En mand af få ord, men med klare holdninger
Sebastian Gren-Hansen var også aktiv i den bornholmske afdeling af Harley-Davidson klubben, hvor han i en periode var formand. Arkivfoto: Allan Rieck

MINDEORD | BORNHOLM | GRATIS
28. JUL 2021 • 14:00
Af: Jens Christian Olsen, formand FH Bornholm

En mand af få ord, men med klare holdninger

Jens Christian Olsen, formand for FH Bornholm, har på fagbevægelsens vegne skrevet mindeord om Sebastian Gren-Hansen, blikkenslager og fagforeningsformand, der døde forleden, 47 år gammel:

Fremmødet ved bisættelsen af Sebastian Gren-Hansen lørdag den 24. juli ville have fyldt Vestermarie Kirke tre gange. Det vidner om, hvor kendt og afholdt Sebastian var.

Familien og de allernærmeste venner fik plads i kirken, hvor kisten var flankeret af ni fagforeningsfaner båret af Sebastians kollegaer i den bornholmske fagbevægelse.

Præsten forlagde anden del af ceremonien til pladsen udenfor kirken, så alle de øvrige fremmødte venner og medlemmer af Harley-Davidson og amerikanerbil klubberne kunne deltage.

Fra den bornholmske fagbevægelses side skal der lyde en tak til såvel familien som præsten for, at vi med fagforeningsfanerne kunne deltage og ære vores kollega.

Sebastian var formand for den bornholmske afdeling af Blik- & Rørarbejderforbundet, som han repræsenterede først i bestyrelsen af LO Bornholm og siden årsskiftet i bestyrelsen af Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH Bornholm.

Engagementet blev tændt

Sebastians faglige karriere startende, da han som nyudlært blikkenslager i 2007 blev valgt ind i Blik- og Rørs bestyrelse. Eksempler på brug af uorganiseret udenlandsk arbejdskraft var med til at tænde Sebastians faglige engagement.

I 2014 blev han valgt til afdelingsformand og skulle samtidigt varetage sine medlemmers interesser som ene ansat på deltid fra kontoret på Fabriksvej i Rønne. Sideløbende har Sebastian haft sit arbejde som blikkenslagersvend hos vvs-firmaer, som kunne acceptere at have en svend på deltid. Det har været krævende at have de to job samtidigt. For når der er travlt i branchen, opstår der også flere faglige sager, som kræver en ekstra indsats af den fagforeningsansatte. Men det hindrede ikke Sebastian i at engagere sig i det tværfaglige samarbejde og aktivt tage del i forholdene for vvs-lærlinge og udviklingen af uddannelsen.

Ekstra kolorit

Sebastians seneste indsats for fællesskabet har været at sikre, at ingen vvs-firmaer udførte arbejde for det konfliktramte Hotel Siemsens Gaard.

De seneste tværfaglige aktiviteter, han har deltaget i, er demonstrationerne på Svaneke Havn. Foruden at vise afdelingsfanen i kampen for at få overenskomst valgte Sebastian at sætte ekstra kolorit på. Ligesom diverse veteranbiler den ene lørdag valgte at køre ned om Svaneke Havn for at blive set – cruisede han med hustruen Lene frem og tilbage foran Hotel Siemsens Gaard i sin sorte Chevrolet Impala, som var udsmykket med kæmpestore OK-symboler. Der skulle ikke være tvivl om, at man er først OK, når man har indgået aftale med en overenskomstbærende fagforening.

Humor og pudsige påfund

Selvom Sebastian var en mand af få ord, leverende han altid klare og utvetydige holdninger, når det gjaldt hans medlemmers rettigheder. Og som repræsentant for en af de mindre fagforeninger, stod han også altid fast på, at alle organisationer i samarbejdet var lige værdige.

Sebastian vil være savnet for sit dybe engagement, sin humor og pudsige påfund.

Hans alt for tidlige død er et stort tab for hans familie.

Det efterlader også et stort tomrum i den bornholmske fagbevægelse og ikke mindst i Blik- & Rør Bornholm.

Ære være hans minde.Flere nyheder