Dødsfald: Randi nåede at få en sidste stor dag med

Dødsfald: Randi nåede at få en sidste stor dag med
Randi Engell-Hansen blev 84 år. Privatfoto
NEKROLOG | ABONNENT | 19. JAN 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NEKROLOG | ABONNENT
19. JAN 2023 • 15:30

Randi Engell-Hansen, Rutsker, er død. Hun blev 84 år.

 

Randi og Frede Engell-Hansen havde 2. juledag, den 26. december, samlet den nærmeste familie i hjemmet i Kirkebyen i Rutsker.

Ægteparret havde denne dag været gift i 65 år og havde krondiamantbryllup. Randi Engell-Hansen, der var dygtig i køkkenet, ville normalt have lavet maden selv. Men hun var stærkt svækket af sygdom, så maden havde man bestilt udefra.

Randi Engell-Hansen sov stille ind fire dage senere, 84 år.

Randi, der var født Finne, var fra Vang. Hendes far var stenhugger, og moren gjorde rent på Hotel Finnedalen om sommeren. Det var et hjem, hvor der ikke var så meget at gøre godt med, men familien var meget gæstfri. En evne, som Randi arvede, fortæller Frede Engell-Hansen.

Mødtes ved sommerfest

Randi Engell-Hansen var i sin ungdom en ivrig håndboldspiller – og senere træner – i idrætsforeningen Standard i Rutsker. Randi og Frede, der er fra Teglkås, lærte hinanden at kende ved en sommerfest, som idrætsforeningen holdt på Hotel Jons Kapel.

– Jeg kom tilfældigvis til at følge hende hjem, og der gik ikke lang tid, så var vi sammen hver dag. Randis mor sagde til Randi: Hvis I skal giftes, skal du lære at lave mad, og så kom Randi på Husassistenternes Fagskole i København, fortæller Frede Engell-Hansen.

Det nygifte par flyttede først ind i en lærerbolig ved Rutsker Nordre Skole på Borrelyngvej. De købte i 1959 hus i Kirkebyen og flyttede i 1965 ind i et nybygget hus i Kirkebyen, hvor de har boet siden.

Randi Engell-Hansen havde som ung arbejdet hos købmanden i Sandvig og i brugsen i Vang, og hun serverede i et par somre på Hotel Finnedalen. Hun arbejdede efter at være blevet gift på Hasle Gartneri og i blomsterforretning, først i Hasle og siden i Allinge.

Randi Engell-Hansen stoppede på arbejdsmarkedet i 1982, bortset fra at hun tog ud og serverede ved selskaber. Der var nemlig nok at tage sig til derhjemme, ligesom der også havde været, da de tre børn var små.

Frede blev borgmester

Frede Engell-Hansen, der var tømrer og senere blev konsulent ved Arbejdsformidlingen, var nemlig stærkt optaget af politik. Mange år i kommunalbestyrelsen kulminerede med, at han i 1990-93 var borgmester i Hasle Kommune.

– Der var mange dage, hvor Randi var alene med børnene, og hun havde også styr på både hus og have. Jeg lagde kartoflerne i jorden. Ellers klarede hun resten. Hun var der meget for mig, siger han.

– Det var Randi, der samlede familien. Selv om børn og børnebørn bor ovre, er de altid kommet meget hos os, og der er tit blevet ringet til mormor/farmor.

– Søndag eftermiddage gik turene gerne til Ringedalen, Finnedalen og til Møllevigen ved Hammershus, og da børnene var små, tog vi på camping rundt i Danmark, Norge og Sverige. Senere har vi været på busture rundt i Europa, og vi har tit besøgt børnene, også da vores ene søn boede i Bruxelles.

– Randis største glæde var, at børn og børnebørn har klaret sig godt, slutter Frede Engell-Hansen.

Randi Engell-Hansen efterlader sig sin mand, datteren Jeanne i Nordsjælland, sønnen Johnny i Odense og sønnen Rune i Østjylland, og syv børnebørn.