Dødsfald: En radioamatør er gået bort

Dødsfald: En radioamatør er gået bort
Hans Jakobsen. Privatfoto
| ABONNENT | 11. MAR 2021 • 17:01
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
11. MAR 2021 • 17:01

DØDSFALD

– Han var en yderst behagelig person, som alle kunne lide. Han hjalp gerne folk, hvis han kunne. Han var tekniker, og der var ingen, der kunne mere end ham, når det handlede om radioer.

Det siger John Dahl om Hans Jakobsen, der døde den 8. marts, 73 år gammel.

Hans Jakobsen var fra København og arbejdede i en del år som tekniker i SAS, inden han blev ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste. Derefter begyndte han at komme en del på Bornholm for at udføre reparationer på forsvarets anlæg. Det førte til, at han omkring 1990 flyttede til Bornholm, hvor han i mange år arbejdede på lyttestationen på Dueodde.

– Han flyttede først til Vestermarie, men havde allerede dengang udset sig et hus på Segenvej, han gerne ville købe, hvis det kom til salg. Da det gjorde det i 1994, købte han huset, fortæller John Dahl.

Hans Jakobsen og John Dahl blev gode venner, fordi de begge var eksperimenterende radioamatører, og Hans Jakobsens interesse for huset ved Segen bundede simpelthen i, at det ligger højt, hvilket give gode betingelser for at komme i radiokontakt med andre radioamatører i forskellige dele af verden.

Hans Jakobsen i gang at "skrue" på sit antenneanlæg. Privatfoto

Interessen fyldte meget

Hans Jakobsen var i højeste kategori, når det gælder uddannelsen som radioamatør.

– Hans boede alene. Men det er heller ikke nemt at dele hus med en radioamatør, for interessen fylder nærmest hele beboelsen. Det er en fantastisk hobby, som man aldrig bliver færdig med, fortæller John Dahl.

– Hans havde en gittermast i haven, og den blev tit lagt ned, fordi han skulle montere en ny antenne. 20 tykke kabler førte ind til hans radiorum med 12-15 radioer, forstærkere, måleinstrumenter med videre. Radio fyldte det meste af hans liv, siger John Dahl om kammeraten.