Den gamle sportsredaktør fortsætter som travmedarbejder

Den gamle sportsredaktør fortsætter som travmedarbejder
Kjeld Lundbæk fyldte 70 år i onsdags den 10. november. Arkivfoto: Berit Hvassum
70 ÅR | KLEMENSKER | ABONNENT | 12. NOV 2021 • 07:30
Holger Larsen
Journalist
70 ÅR | KLEMENSKER | ABONNENT
12. NOV 2021 • 07:30

Kjeld Lundbæk er en institution på Bornholms Tidende, hvor han har arbejdet siden 1974.


Der var lagkagestykker til alle, da Kjeld Lundbæk onsdag tog turen ind om Bornholms Tidende for at fejre sin 70 års fødselsdag med kollegerne.

Kjeld Lundbæk startede på Bornholms Tidende i 1974, da han afbrød en læreruddannelse for at vende tilbage til Bornholm og sit drømmejob som avisens sportsredaktør. Han har været her lige siden og er noget af en institution med en kæmpe viden, som mange yngre journalister har nydt godt af.

Kjeld Lundbæk gik egentlig på pension for cirka tre år siden. Men da der kom en ny sportsmedarbejder, der ønskede sig den luksus at holde fri hver anden weekend (hvilket Lundbæk vist aldrig har prøvet), blev den gamle sportsredaktør atter involveret. Og det har han været godt tilfreds med, for det har været svært at slippe jobbet.

Det skal være i orden

– Jeg har siden arbejdet i hver anden weekend og afløst i ferier, så det er alligevel blevet til en hel del, siger han.

Kjeld Lundbæk lægger dog ikke skjul på, at han har det svært med Bornholms Tidendes satsning på i højere grad at være et digitalt medie fremfor et printmedie:

– Jeg startede "i blyet" og har været med i hele den tekniske omlægning, men nu bliver det for meget. Jeg er så meget "papirmand", at det her kan jeg ikke overskue. Jeg har elsket at være med i hele processen fra at være ude på stadion, tage hjem og skrive, redigere og layoute siderne. Jeg har klaret det hele selv.

Men du er også fyldt 70 og er ikke helt rask?

– Det kan godt mærkes. Men når jeg sidder og laver sport, så glemmer jeg alt om det. For det, jeg skriver, skal være i orden, og det skal være til tiden.


Foto: Berit Hvassum


Sport er fascinerende

– Jeg har tilbudt at fortsætte med at skrive om trav. Jeg blev kastet ind i travsporten, da avisens mangeårige travmedarbejder, Willy Mogensen, døde. Jeg har det godt med at skrive trav, og jeg kan godt lide at komme på travbanen. Det kunne jeg også før.

– Det vil jeg fortsætte med, så længe jeg gider, og så længe "bladet" vil have mig til det. Det er ikke noget, man bare sætter hvem som helst til.

Hvad er det spændende ved trav?

– Det er en meget fascinerende sport, men jeg er fascineret af al sport. Jeg har haft mange sjove episoder med idrætsgrene, som man normalt ikke forbinder med hverken Bornholm eller med mig. Men når man sidder og ser på det, bliver man alligevel bidt af det.

– Jeg husker, at der for mange år siden i Rønne Idrætshal var danmarksmesterskaber for juniorer i gymnastique moderne (i dag: rytmisk sportsgymnastik). Der var ikke andre i hallen end udøverne, dommerne og mig. Det var helt vildt, hvad de kunne, så da fotografen kom, fik vi pigerne til at lave nogle af deres mest spektakulære øvelser. Dagen efter fyldte vi en hel side i avisen, og gymnastique moderne-folkene var helt vilde. Det havde de aldrig oplevet før, griner Kjeld Lundbæk.

Han vil tage kegler

70 års fødselaren har – med undtagelse af to år i Holbæk – i hele livet boet i Klemensker, og her har han været dybt engageret i det lokale idrætsliv. I dag har han lagt alle hverv fra sig.

– Idrætsforeningen og Klemenskerhallen var mit andet liv. På et tidspunkt får man også nok af det. Men så begyndte jeg at spille bowling. Det er sjovt, og det skal jeg i gang med igen, når jeg ikke længere pendler til og fra Rigshospitalet, slutter Kjeld Lundbæk.