– Vi fandt frem til, at det skulle være på Bali, hvor jeg fik et job i en smykkevirksomhed. Min mand arbejdede på en digital platform for bæredygtig mode, så han kunne tage sit arbejde med derud. Vi solgte vores lejlighed og de fleste af vores ting, mens vi købte en container til resten.
– Så tog vi ungerne under armen og tog på eventyr på Bali. Vi var på Bali i halvandet år, og det var der, vi blev introduceret for tempeh. Det er indonesernes hverdagskost, og deres grønne proteinkilde, da de spiser meget lidt kød. Derude er tempeh baseret på soyabønner. Det smagte bare helt fantastisk, og min mand gik i gang med at finde ud af, hvordan man fremstiller det.
Hvordan fik I ideen til at skulle fremstille nordisk tempeh?
– Vi begyndte at eksperimentere med, hvad man ellers kunne lave tempeh på, og vi tænkte lidt i nordiske baner, for vi vidste godt, at vi ikke skulle blive på Bali. Der opstod lidt et dogme om, at fremstille det på nordiske råvarer, og vi fandt ud af, at der dyrkes både ærter, bønner og linser i Norden.