Årets elev: Sjovt at få ros på den måde

Årets elev: Sjovt at få ros på den måde
Sara Steinlein føler sig hjemme, når hun går fra færgen, og det har gjort at hun nu hænger fast her, selvom hun egentlig bare skulle have et sabbatår på Bornholm for seks år siden. Foto: Anders Liljeroth
DAGENS NAVN | ABONNENT | 9. MAJ 2022 • 05:30

Sara Steinlein er i lære i butikken Smykkeskrinet i Rønne, og for få dage siden blev hun kåret som årets elev af SMV, som er sammenslutningen af over 100 små og mellemstore virksomheder på Bornholm. Hun flyttede til øen som 19-årig, hvor hun egentlig bare skulle have et sabbatår, men nu seks år senere hænger hun stadig fast. Jeg føler, at jeg er kommet hjem, siger hun.


Tillykke med din kåring - hvordan foregår sådan noget?

– Min chef Sussie fortalte mig, at hun havde indstillet mig til prisen, men hun vidste jo ikke om jeg ville vinde. Hun havde bare skrevet nogle ord om mig, og ringede hun pludselig til mig og sagde, at jeg havde vundet, og at jeg skulle med til Green Solution House. Derude hørte jeg for første gang hvad hun havde skrevet i sin indstilling, så det var lidt sjovt at få ros på den måde.

 

Hvad fik du med derfra?

– Jeg fik en hel masse lykønskninger. Og så fik jeg en check på 4.000 kroner. Jeg blev meget overrasket.

 

Hvor længe har du været i lære nu?

– Jeg startede i oktober 2020. Så jeg er andetårselev, og er udlært til efteråret. Så bliver jeg butiksassistent med speciale i guld, sølv og ure.

 

Hvorfor valgte du lige den vej?

– Egentlig studerede jeg til pædagog, men det sagde mig ikke så meget, som jeg troede det ville. Så jeg stoppede, og var i tvivl om hvad jeg så skulle. Så hørte jeg om elevpladsen i Smykkeskrinet, og jeg matchede åbenbart godt med dem, da jeg var til samtale. Jeg kunne godt lide smykker, og jeg har stået i butik før. Jeg er mega glad for jobbet.

 


Fakta

Sara er 25 år gammel

Hun bor i Rønne med sin kæreste.

 

Hvad er det bedste ved din arbejdsdag?

– Det er lidt det hele. Jeg har nogle mega gode kolleger, og en mega god chef. Det er nemt at komme på arbejde, fordi vi har det så godt sammen.

 

Hvilke smykkebrands trender hos unge mennesker lige nu?

– Stine A, hun er god. Det er det mærke, jeg selv har i ørerne lige nu faktisk. Så er der Aqua Dulce, som jeg også selv bruger meget, og Sif Jakobs og Pernille Corydon, det er også mærker de fleste unge kender.

 

Er du vokset op på Bornholm?

– Nej, jeg flyttede til, da jeg var 19, fordi min far og hans side af familien bor her. Det var meningen, at jeg kun skulle tage et sabbatår herover, men nu er jeg 25, og jeg er her stadig.

 

Ud over dit arbejde, hvad var det så der gjorde, at du blev hængende?

– Det er som om der er en særlig atmosfære herovre. Jeg følte mig på en måde bare hjemme. Da jeg var på GSH til prisoverrækkelsen, holdt borgmesteren en tale, hvor han fortalte, at det der fik ham til at komme tilbage til Bornholm var, at når han gik ud af færgen, så følte han sig hjemme. Og det er lige præcis sådan, jeg føler det.

 

Hvor er du vokset op?

– Jeg kommer fra Haslev – altså midt på Sjælland.

 

Hvor er det bedste sted på Bornholm?

– På Nordlandet. Der bor min farmor, og det er der, jeg har kommet meget i mange år. Og så ved Gudhjem og Helligdomsklipperne. Der er så meget natur her, som er så fantastisk.