Spise mindre kød eller flere solceller på tagene? Kommunen inviterer til klimaborgermøde

NOTITS | 18. AUG 2022 • 19:10
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
18. AUG 2022 • 19:10

På borgermødet vil der blive talt om de handlinger, som vi på Bornholm kan arbejde med i fællesskab for at tilpasse os klimaforandringerne og blive en klimaneutral ø.

Tirsdag aften den 13. september inviterer Bornholms Regionskommune til borgermøde, hvor alle er velkomne til at komme og høre om og give input til Bornholms kommende klimahandleplan. 

Til borgermødet er alle bornholmere inviteret med til at sætte ord på, hvad vi som borgere kan gøre for at være med til at nå målet om et bæredygtigt samfund. Det kan være at skifte benzinbilen ud med en elbil, oliefyret ud med en varmepumpe, kostomlægning, flere ture på cyklen, eller noget helt andet.

– Det er vigtigt, at alle borgere arbejder for at gøre Bornholm til et mere grønt samfund. Det gør vi blandt andet ved at handle mere bæredygtigt i hverdagen. Med Bornholms kommende klimahandleplan vil Bornholms Regionskommune, i samarbejde med blandt andet borgerne, sætte rammerne for den forandring vi bliver nødt til at arbejde hen mod. Og vi har brug for at hele øens befolkning kan være med til at gøre en forskel, siger borgmester Jacob Trøst i en pressemeddelelse.

Bornholms klimahandleplan skal frem mod 2050 vise vejen for, hvordan vi lever op til Parisaftalens ambitioner om at reducere temperaturstigninger og tilpasse os klimaforandringerne.

– Der er mange hverdagshandlinger, der er gode for klimaet. Det kan eksempelvis være at spise mindre kød, at tage cyklen på arbejde, at køre flere sammen eller tage bussen. Jeg håber også, at der kommer flere solceller på de bornholmske tage. Helt overordnet skal vi tænke over, hvordan vi forbruger og hvordan vi indretter os. På den måde kan alle på Bornholm være med til at gøre en forskel, udtaler forperson for Natur-, Miljø- og Planudvalget Helle Munk Ravnborg.

Læs mere om borgermødet her.