Påbud på flere adresser: Dårlig adgang til skraldespande

Påbud på flere adresser: Dårlig adgang til skraldespande
Ved flere husstande i byerne har Bofas skraldemænd problemer med en uhindret adgang til skraldespande, og det har fået Arbejdstilsynet til at udstede påbud til nogle boligejere. Foto Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 8. MAJ 2022 • 07:30
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. MAJ 2022 • 07:30

Bofas skraldemænd skal sikres bedre arbejdsvilkår under afhentning af affald.


Det er ikke alle bornholmere, som er lige gode til at skabe god adgang, når skraldespandene med dagrenovation bliver afhentet af skraldemænd fra Bofa.

Arbejdstilsynet har netop været på besøg på Bornholm med et særligt fokus på skraldemændenes arbejdsvilkår og har efterfølgende udstedt påbud på flere adresser, hvor der ikke er uhindret adgang til skraldespanden.

Derfor udsender Bofa i øjeblikket retningslinjer for adgangsvejens beskaffenhed til samtlige husstande på øen igennem e-boks.

Generel information

Tidligere har Bofa kun rettet direkte henvendelse til de husejere, som ikke overholder reglerne.

– Det er første gang, vi sender en besked ud til hele Bornholm på en gang, fortæller Bofas administrationschef, Henrik Larsen, som påpeger, at forhindringerne for skraldemændene primært findes i byerne.

– Brevet til borgerne er generel information. Hvis borgerne mener, at deres adgangsvej lever op til adgangskravene, skal de derfor ikke gøre noget. Vurderer Bofa i samarbejde med renovatøren, at der er behov for, at borgerne skal ændre noget på deres adgangsvej eller standplads, vil borgerne blive informeret særskilt, forklarer han.

Man kan sætte spanden ud

Henrik Larsen oplyser, at vejene ikke er blevet dårligere for Bofas ansatte at køre på med en opsamlingsvogn, men at der blot er kommet mere fokus på fremkommeligheden.

For at skabe en nem og uhindret adgang til skraldespandene må der ikke være skærver, ujævn belægning/brostene eller græs, der besværliggør indsamlingen af affald, samt trapper eller en væsentlig stigning.

– Hvis ikke man kan lave en standplads, hvor man kan efterleve kravene, så kan man sætte skraldespanden ud på tømmedagen, siger Henrik Larsen.