Christiansø i tæt kontakt med Bornholm efter gaslæk

Christiansø i tæt kontakt med Bornholm efter gaslæk
Christiansø. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 28. SEP 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. SEP 2022 • 15:30

Administrationen på Ertholmene holder sig orienteret hos beredskab og politi på Bornholm.


Bornholm er ikke det eneste sted i landet, der ligger tæt på de gaslækager, som alle taler om i disse dage. Det samme gør Ertholmene, og på de to øer knap 20 kilometer nordøst for Bornholm følger man også nøje med. Administrator Søren Thiim Andersen fortæller, at man er i kontakt med både beredskab og politi inde på Bornholm.

– Fra administrationens side kommunikerer vi det samme, som er kommet fra beredskabet og politiet på Bornholm om selve situationen, og vi opfordrer øboerne herude til at følge med i dagspressen og ad den vej holde sig orienteret, siger han til Tidende.

Som lokal myndighed har Christiansø Administration adgang til de samme målinger og meldinger som på Bornholm, og man er kontakt med de bornholmske myndigheder i forhold til, om man skal gøre eller forholde sig til noget.

– Vi forholder os til de tilbagemeldinger, vi får fra Bornholm, også på det her område. Det er på samme måde, som vi gør i andre tilfælde med forskellige former for indsatser, siger Søren Thiim Andersen.