Bofa-sag var dråben: Niels efterlyser forening, der kan samle borgerne

Bofa-sag var dråben: Niels efterlyser forening, der kan samle borgerne
Trappen, som ligger på kommunal vej, og som Niels Ingvorsen derfor ikke kan tage ansvar for. ifølge Arbejdstilsynet skal sådan en trappe have dobbeltramper, og trinene skal være mindst 40 centimeter brede, 40 centimeter dybe og højst 10 centimeter høje, og det lever trappen ikke op til. Privat foto
NYHED | ABONNENT | 12. SEP 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
12. SEP 2022 • 15:30

Sagen om affaldshåndteringen på Bornholm blev for Niels Ingvorsen den sten i skoen, der får ham til at efterlyse sammenhold blandt borgerne.

 

Niels Ingvorsen på Aakirkebyvej 158 i Rønne er blandt de borgere, som har fået et påbud om at sikre bedre adgangsforhold til deres affald, hvilket han også har fortalt om i TV 2/Bornholm.

Humlen er dog, at de trin op til gadeplan, han har fået at vide, han skal ændre, ikke ligger på hans matrikel, men er kommunens.

Han er godt og grundigt træt af sagen, og det i en grad, så han nu efterlyser en forening, som kan samle borgerne og give dem en fælles røst, hvis myndighederne tager beslutninger, som de finder urimelige.

– Jeg har nok ikke selv det organisatoriske talent til at stifte sådan en forening, som kan varetage borgernes interesser, så de bedre kan blive hørt i forbindelse med for eksempel kommunale beslutninger, siger han dog.

– Også i forbindelse med budgetbehandlinger, hvor vi risikerer, at 13 egenrådige mennesker gør, som de selv vil uden måske at lytte til den brede mening. Men også når vi ser sådan en sag som nu den med Bofa og affaldshåndtering, som jo er noget forfærdeligt roderi. Jeg synes, der bør være en reaktion, når vi for eksempel bliver afkrævet moms på dagrenovation, selv om der ikke er hjemmel til det, og i år er borgerne blevet afkrævet 1.300 kroner mere pr. husstand for renovationen, selv om der stadig ikke bliver sorteret i de 10 fraktioner, som er på tale.

– Så jeg synes, vi mangler et talerør, som kan høres. Når man står som enkeltborger eller måske nogle få borgere, som føler, at der trækkes noget ned over ørerne på dem, så har man ikke en jordisk chance for at trænge igennem med noget som helst, siger Niels Ingvorsen.

– Så en forening tænker jeg kunne være den rette vej at gå, og jeg ville helt sikkert støtte op om sådan en og også gerne betale kontingent til den. Og jeg kender rigtig mange, som siger nøjagtigt det samme. Folk er ved at være rigtig møre nu, og det, de oplever, bliver mere og mere frustrerende, og netop Bofa-sagen får folk til at sige, at nu må det altså snart stoppe.

Brændt sammen

Siden han modtog påbuddet fra Bofa, sendte han i sidste uge en henvendelse retur til Bofa om problematikken – og modtog først et autosvar, siden et svar fra en assistent, som takkede for henvendelsen, oplyste at Bofa så på sagen og ville vende tilbage snarest.

Siden modtag han endnu en mail, nu fra en sagsbehandler, men med samme ordlyd, oplyser han.

Men eftersom han jo havde fået 14 dages frist, besluttede han at ringe til Bofa. Der fik han at vide, at hans sag endnu ikke var oprettet, så der var ikke noget sagsnummer.

– De er nok brændt sammen, tænkte jeg, siger han og fortæller, at på torsdag vil de 14 dage været gået.

– Men den seddel, jeg modtog om min adgangsvej, mener jeg nu også er hamrende ugyldig, siger han.

– For der var hverken initialer eller dato på. Den var heller ikke afleveret i postkassen, men sat på skraldespanden, og det rigtig morsomme er, at skraldesækkene, dém afleverer de i postkassen i stedet for at sætte dem i skraldestativet! Men i øvrigt har jeg fulgt Bofa-direktørens anvisning og stillet mit skrald hen til skellet, og jeg har også noteret mig, at han har sagt, at ingen skal frygte, at de ikke får hentet skrald, før deres sag er afsluttet.

Han har i øvrigt bemærket, at skraldemændene ankom en time senere end normalt, og det foregik i et meget langsomt tempo.

– Og alle gik med sækkevogne, der var ikke nogen, der gik med en sæk på skulderen, som man ellers har kunnet se det. Så måske har de fået indskærpet reglerne om at benytte hjælpemidlerne, siger han.

– Men indtil videre har jeg besluttet at sætte mine affaldsspande ud til skel, så kan jeg ikke gøre mere nu. Den kommunale vej kan jeg stadig ikke tage ansvar for.