Vægmaleri med mening på hospitalet
Lena Heegaard har begået et vægmaleri, som blandt andet skal minimere risikoen for, at neurologisk udfordrede og demente patienter forlader deres sengeafsnit på Bornholms Hospital. Foto: Bornholms Hospital

SUNDHED | RØNNE | GRATIS
21. JUN 2021 • 12:08
Henrik Nielsen
Journalist

Vægmaleri med mening på hospitalet

SUNDHED

Et nyt vægmaleri skjuler dørene ved indgangen til sengeafsnit 1 på Bornholms Hospital, og det tjener ikke kun et kunstnerisk, men også et praktisk formål.

Det fortæller hospitalet i en pressemeddelelse.

Maleriet fungerer således som en afledende barriere for neurologisk udfordrede og demente patienter, der kan komme til at søge mod udgangen uden at være helt klar over, hvor de er.

Bag værket står Lena Heegaard, som har skjult døren med et klippeparti med edderfugle og udsigt mod Christiansø i det fjerne. Et fiktivt kystparti, som hun har hentet inspiration til ved at gå langs kysten omkring Svaneke.

– Vægmaleriet er fiktivt, men inspireret af to-tre steder, hvor jeg har gået på strækningen omkring Svaneke. Jeg fandt nogle magiske klipper ved Svaneke, og der var både græs, træer og edderfugle i området. De er kommet med på vægmaleriet, fortæller Lena Heegaard i pressemeddelelsen.

I maleriet gemmer der sig nogle små kighuller, så personalet kan orientere sig og se, om der er nogen på den anden side af døren.

Lena Heegaard har malet flere en 100 vægmalerier på hospitaler i Danmark, deriblandt et stort vægmaleri på børneafsnittet på Bornholms Hospital.

 Flere nyheder