Tysk ambassadør besøger Bornholm

NOTITS | ABONNENT | 15. AUG 2022 • 13:57

Onsdag og torsdag denne uge kommer den tyske ambassadør Pascal Hector en tur til Bornholm på officielt tiltrædelsesbesøg.

Her skal han blandt andet se på planerne for Energiø Bornholm, som borgmester Jacob Trøst vil vise frem, og han vil også møde repræsentanter for Bornholms turisme og erhvervsliv. Blandt meget andet står et besøg på Bornholms Museum og Rønne Havn på programmet, fremgår det i en pressemeddelelse fra den tyske ambassade.

– Folkemødet i Allinge var allerede en stor oplevelse og gav mig et første-indtryk af enestående Bornholm. Nu glæder jeg mig utrolig meget til at lære solskinsøen endnu bedre at kende, udtaler ambassadør Pascal Hector.

Han mener, at Bornholm kan meget mere end være en turistø, og derfor ønsker han at få større indblik i hele regionen.

– Med sin fantastiske natur, unikke beliggenhed og rige kulturliv er Bornholm meget mere end en magnet for turister. Bornholm og dets erhvervsliv indtager en vigtig rolle i fremtidens succesfulde grønne omstilling, ikke blot for Danmark, men også for Tyskland og hele Østersøregionen. Alt dette ser jeg frem til at få et indblik i, fortæller han.

Under sit ophold ledsages ambassadøren af Tysklands honorære konsul på Bornholm, Peter Vesløv.