Travl musikweekend

Travl musikweekend
Du kan af mange musikalske indslag høre Hugo Helmig i Musikhuzet fra mandag den 27. september. Foto: Musikhuzet
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT | 24. SEP 2021 • 09:00
Af:
Christina D. Gornitzka
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT
24. SEP 2021 • 09:00

Hvis man ikke har haft tid til at overvære de mange musikalske arrangementer i Kulturugen, så byder weekenden på et varieret musikprogram, så man kan indhente det forsømte. Men man skal skynde sig fra sted til sted for at få det hele med. Her hjælper musikkalenderen i planlægningen. Et af de store highlights bliver Bornholms Musikforenings koncert med Concerto Copenhagen fredag klokken 15.30 i Skt. Nikolai Kirke. De to violinvirtuoser Adrian Chandler og Fredrik From stiller op til virtuose dueller i Antonio Vivaldis dobbeltkoncerter, samt musik af Gregori, Dall'Abaco og Brescianello. Concerto Copenghagen er berømt langt ud over de skandinaviske grænser, og det er et kup at få lov til at høre dem her på øen.

Jazzlegender og bornholmske musikere

Jazzvennerne får alvorlige problemer søndag eftermiddag. Klokken 15 kan man opleve Emil de Waal Trio på Raschs Pakhuz, som udover Emil de Waal (trommer) består af multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren, pianisten Peter Rosendal og klarinetlegenden Nulle. I 10 år har de musikalske sværvægtere nu spillet sammen og har høstet masser af priser og anerkendelse for deres musikalske samarbejde. Desværre foregår koncerten næsten samtidig med et spændende jazzprojekt i Skt. Nikolai Kirke, hvor koncertens første halvleg bestyres af den bornholmske Trio Messerschmidt (klaver)/Hammarlund (klarinet og obo)/Alenius (bas). Bornholmerne kaster sig over amerikanske jazzklassikere og filmmusik.

I koncertens anden del kan man glæde sig til samspillet mellem pianisten Anders Forsberg-Svendsen og saxofonisten Stefan Baur, som koncentrerer sig om musik af Dave Brubeck. Det bliver sjovt at høre begge kirkens organister i en anden genre i samme koncert. Koncerten kan høres både klokken 16 og klokken 20.

Jazz og klassik hånd i hånd

Men der er også jazz på Østlandet denne søndag. I Ibs Kirke kan man klokken 16 opleve jazz og klassisk musik gå hånd i hånd, når koncertpianisten Maria Teresa Assing og jazzsaxofonisten Thomas Hass lader klassiske kompositioner møde jazzens improvisatoriske verden. Deres projekt om at lade værker af Bach, Chopin, Grieg med flere indgå i frie improvisationer, som atter vender tilbage til de klassiske temaer, lyder yderst spændende. Duoen ønsker at forene det genkendelige med det uventede og overraskende og lader dermed publikum deltage i en unik musikalsk skabelsesproces.

Sidst men ikke mindst er der jazz søndag aften klokken 21 med Moments' Notice på Danmarks ældste fungerende egnsteater i Rønne. Vil man aflaste sin søndag, så hører man denne koncert allerede om fredagen klokken 20 på Svanekegården.

 

MUSIKKALENDEREN

Fredag d. 24. september

Klokken 15.30

Concerto Copenhagen, der er et af de ypperste barokorkestre i Skandinavien, spiller under ledelse af Adrian Chandler i Skt. Nikolai Kirke. Violinisterne Fredrik From og Adrian Chandler "duellerer" i Vivaldi dueller. Arrangør Bornholms Musikforening. Entré.

Klokken 19.30

Anja Lillemæhlum, cello og Anders Forsberg Svendsen, orgel og klaver. Spændende musik af Sammartini, Couperin, Bruch, Saint-Saëns og Popper. Hasle Kirke. Del af Kulturugen. Fri entré. (Fremvisning af kulturugearmbånd)

Klokken 20

Rap i Raschs Pakhuz. Del af Kulturugen. Entré.

Klokken 20

Udenfor Sæsonen i Kyllingemoderen. Del af Kulturugen. Entré. (Fremvisning af kulturugearmbånd)

Klokken 20

Inde i Jazzen – Moments' Notice spiller jazz på Svanekegården, Skippergade 6, Svaneke. Arrangør: Svanekegården. Del af Kulturugen (fremvisning af kulturugearmbånd). Entré.

Lørdag d. 25. september

Klokken 20

Udenfor Sæsonen i Kyllingemoderen. Arrangør: Musikhuzet. Del af Kulturugen (fremvisning af kulturugearmbånd). Entré.

Klokken 22

Basim på Palæcaféen, Store Torvegade 20, Rønne. Entré.

Søndag d. 26. september

Klokken 15

Emil de Waal Trio feat. Nulle – jazz i Raschs Pakhuz. Arrangør: Musikhuzet.

Klokken 16

koncertpianist Maria Teresa Assing og jazz saxofonist Thomas Hass spiller i Ibs Kirke. Schubert, Bach, Grieg med flere møder den improvisatoriske verden. Gratis adgang.

Klokken 16 og klokken 20

Dobbelt Jazzkoncert

Evergreens og filmmusik fra USA med Trio Messerschmidt/Hammarlund/Alenius. Musik af Dave Brubeck med saxofonist Stefan Baur og organist/pianist Anders Forsberg Svendsen. Del af Kulturugen (fremvisning af kulturugearmbånd). Entré.

Klokken 19.30

Koncert med Cecilie Rau på Musikhuzet – singer/songwriter musik med danske tekster. Arrangør: Musikhuzet. Del af Kulturugen (fremvisning af kulturugearmbånd). Entré.

Klokken 21

Inde i Jazzen – Moments' Notice spiller Jazz på Bornholms Teater, Rønne. Del af Kulturugen (fremvisning af Kulturugearmbånd). Entré.

Mandag d. 27. september til fredag d. 1. oktober

Klokken 20

Pop med Hugo Helmig i Musikhuzet. Arrangør: Musikhuzet. Entré.