Tidendes guide til din musikalske uge

Tidendes guide til din musikalske uge
Elisabeth Holmegård Nielsen giver søndag koncert i Aa Kirke.
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT | 14. OKT 2021 • 20:00
Af:
Christina D. Gornitzka
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT
14. OKT 2021 • 20:00

I de kommende dage kan man møde den unge danske elite inden for klassisk musik på Bornholm. Bornholms Musikforening har nemlig atter inviteret den kun 27-årige pianist Elisabeth Holmegård Nielsen til øen, som søndag spiller koncert i Aa Kirke på det nyrenoverede flygel.

Elisabeth Holmegård Nielsens liste af meritter er lang og imponerende og for kun at nævne et par stykker, så er der Steinway-konkurrencen, Salieri Competition, den Europæiske Yamaha-konkurrence, International Piano Competition for Young Musicians, Sonnings Talentpris og senest udnævnelsen som ”Den Unge Kunstneriske Elite” af Statens Kunstfond. Den sympatiske pianist har både spillet solokoncerter og sammen med store orkestre rundt omkring i verden. Hun har et imponerende cv alderen taget i betragtning. Ved koncerten i Aa Kirke kan publikum glæde sig til et storslået program.

Unge grand old boys

De tre drenge fra Trio Vitruvi er faktisk på samme alder med Elisabeth Holmegård Nielsen eller kun få år ældre. Også de har en imponerende koncertkarriere i rygsækken og har spillet over det meste af verdenen inklusive så prestigefyldte koncertsale som Carnegie Hall, Wigmore Hall og Mariinsky Theatre. På trods af deres unge alder er Niklas Walentin (violin), Alexander McKenzie (klaver) og Jacob la Cour (cello) alligevel gamle kendinge på Bornholm, hvor de gennem årene har leveret mange fantastiske musikalske oplevelser under forskellige arrangører. Når de mandag stiller op på Svanekegårdens scene, har de Marie Louise Broholt Jensen med i ”bagagen”. Hun spiller til dagligt bratsch i det ligeledes internationalt prisvindende Nightingale String Quartet, som også tidligere har gæstet Bornholm. Musikerne har med komponisterne Saint-Saëns, Sune Martin, Schubert og Brahms et spændende program på plakaten, og publikum kan glæde sig til en sublim koncertoplevelse i Svanekegårdens sal.

Korklang i særklassen – piger og drenge

Hele to kor har valgt Bornholm som destination for deres efterårsturné. Mandag kan man glæde sig til unge pigestemmer i Skt. Nicolai Kirke i Rønne. Sigrid Damsager leder derhjemme i Frederiksberg Sogn kirkens fire kor, som sammenlagt tæller cirka 80 ”børn” i alderen 12-22 år. Det er Frederiksberg Sogns Pigekor, som på mandag vil synge værker af Niels W. Gade og César Franck, men også nyere værker af blandt andre John Høybye samt ørehængere fra ind- og udlandet står på programmet. Haderslev Drengekor under ledelse af domorganist Henrik Skærbæk Jespersen synger lørdag i Østermarie Kirke, søndag i Nexø Kirke og tirsdag i Skt. Clemens Kirke. Det er godt, at koret synger hele tre koncerter, for Haderslev Drengekor, som blev stiftet i 2008 og som er et blandet drenge-/mandskor med 65 medlemmer, er et topprofessionelt kor med stor koncerterfaring. Hele tre sangpædagoger er tilknyttet koret, og de sørger for, at kormedlemmerne også har soloundervisning, hvor de individuelt kan udvikle deres stemme. Med de tre koncerter har både bornholmerne og efterårsturisterne rige muligheder for at høre de imponerende stemmer. Ja, også den unge korelite er altså tiltrukket af øen i Østersøen...

 


Musikkalenderen

Fredag 15. oktober klokken 21:

Metal på Raschs Pakhuz - Timechild, Dørene åbnes kl. 20. Arrangør: Musikhuzet. Entré.

Lørdag 16. oktober klokken 19.30:

Koncert med Haderslev Drengekor i Østermarie Kirke. Arrangør: Menighedsrådet. Entré.

Klokken 20:

Pop/Rock på Musikhuzet – Everybodys Talking. Dørene åbnes kl. 19. Arrangør: Musikhuzet. Entré.

Søndag 17. oktober klokken 15.30:

Elisabeth Holmegård Nielsen, en af de mest lovende unge danske pianister, spiller værker af Gunnar Berg, Brahms og Schubert i Aa Kirke. Arrangør: Bornholms Musikforening. Entré.

Klokken 19.30:

Koncert med Haderslev Drengekor i Nexø Kirke. Arrangør: Menighedsrådet. Entré.

Mandag 18. oktober klokken 17:

Koncert med Frederiksberg Kirkes børne- og ungdomskor i Skt. Nicolai Kirke. Arrangør: Menighedsrådet. Gratis adgang.

Klokken 19.30:

Klassisk musik med Trio Vitruvi med Niklas Walentin (violin), Alexander McKenzie (klaver) og Jacob la Cour (cello) og som gæst Marie Louise Broholt Jensen (viola) på Svanekegården, Skippergade 6, Svaneke. Dørene åbner kl. 18.45. Arrangør: Svanekegården. Entré.

Tirsdag 19. oktober klokken 19.30:

Koncert med Haderslev Drengekor i Skt. Clemens Kirke. Arrangør: Menighedsrådet. Entré.

Fredag 22. oktober klokken 20:

Pop/Rock på Musikhuzet – Folkeklubben. Dørene åbnes kl. 19. Arrangør: Musikhuzet. Entré.