Tejn kan juble efter gensyn med Trolling Master Bornholm

Tejn kan juble efter gensyn med Trolling Master Bornholm
Brita Hansen fra Tejn Borgerforening og Mimi Steenberg fra Tejn Idrætsforening kvinderne bag holdet af 225 frivillige til årets Trolling Master Bornholm. Her er de fotograferet i 2019, som var det sidste år lystfiskerkonkurrencen blev afviklet inden corona krævede to års aflysning. Foto Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 3. MAJ 2022 • 06:10
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. MAJ 2022 • 06:10

Efter to års fravær af den årlige Trolling Master Bornholm kunne den populære lystfiskerkonkurrence igen byde velkommen til laksefiskeri i Østersøen.

 

Det var det ikke kun de mange tilrejsende fiskere, som havde glædet sig til den bornholmske fiskekonkurrence Trolling Master Bornholm, som i sidste uge blev afviklet med TV 2/Bornholm som arrangør.

I køkkenvognen på havnen i Tejn havde Mimi Steenberg fra Tejn Idrætsforening og Brita Hansen fra Tejn Borgerforening armene i vejret over udsigten til igen at servicere fiskere og tilskuere fra tidlig morgen til sen aften.

De to kvinder er drivkræfterne bag den samlede styrke af 225 frivillige, der varetager funktioner med opstilling af telte, boder, salg af øl, sodavand, pølser, pomfritter og burgere, morgenmad og aftensmad under konkurrencens fire dage.

Tejn IF har i flere år haft succes med rekruttering af frivillige, og i år kunne Mimi Steenberg og Brita Hansen se en ny målgruppe, som ønsker at hjælpe.

– I år har vi fået mange tilflyttere, og vi gør det attraktivt for vores hjælpere, som kun får vagter på tre timer af gangen, fortæller Brita Hansen.

– Vi har ikke svært ved at få frivillige hos os, tilføjer Mimi Steenberg med smil i stemmen, selvom morgenvagterne kræver en mødetid klokken 3.30.

400 portioner

Den ene aften lykkedes det holdet bag Tejn IF og borgerforeningen at lave 400 portioner med grillet gris, og lørdag blev Bornholms længste kagebord traditionen tro stillet frem for gæsterne til Trolling Master Bornholm.

– Vi har savnet bornholmerne til vores kagebord i år. Normalt sælger vi 300 kuverter, men i år kom der kun 100, fortæller Brita Hansen.

Omsætningen af årets Trolling Master Bornholm er endnu ikke opgjort, men både Mimi Steenberg og Brita Hansen håber på et stort overskud, der som altid går til børneidrætten i Tejn Idrætsforening.

Tejn Idrætsforening tjener i gennemsnit mellem 200.000-250.000 kroner på Trolling Master, som havde besøg af 316 både i år og 420 i 2019.