Statens Kunstfond præmierer igen bornholmsk kunstner
Michael Geertsen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

NYHED | RØNNE
9. NOV 2021 • 06:45

Statens Kunstfond præmierer igen bornholmsk kunstner

I sidste uge var det glaspusteren Majbritt Zelmer og keramikeren Sarah Oakman fra House of Matter, der modtog 100.000 kroner i præmie fra Statens Kunstfond. I denne uge er turen kommet til keramikeren Michael Geertsen, der har værksted og galleri på havnen i Rønne. Michael Geertsen har netop modtaget 50.000 kroner fra Statens Kunstfond for "et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet".

Værket, der præmieres, er udstillingen Geertsen vs. Hjorth, som i øjeblikket kan ses på Hjorths Fabrik i Rønne.

Udstillingen, der et samarbejde mellem Michael Geertsen og Hjorths Fabrik, tager publikum med på en transhistorisk rejse mellem Hans Hjorth (1878 -1966) og Michael Geertsens (1966-) tid og skildrer blandt andet kunstnernes fælles fascination af det mytiske og overnaturlige.


Michael Geertsens fortolkning af Hjorths berømte apoteker-keramik. Eget foto

Michael Geertsen har siden efteråret 2020 haft sin gang på Hjorths Fabrik som en del af programmet artist in residence. I tiden på Hjorths Fabrik har hans arbejder fået både teknisk og kunstnerisk inspiration af omgivelserne, hvilket også ses i dette 'samarbejde' med Hans Hjorth.

Statens Kunstfond skriver om Michael Geertsens værker:

"En fabulerende leg med former og motiver understøttes på smukkeste vis af, at grundtonen holdes ren i det sortbrændte ler. At Michael Geertsen har kunstnerisk nerve og mestrer sit håndværk, kan ingen være i tvivl om."

Geertsen modtog i juni et arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Geertsen vs. Hjorth kan opleves på Hjorths Fabrik frem til og med 27. december.

 


Info

Se TV2/Bornholms dokumentar om Michael Geertsen: Keramikerne - Michael Geertsen

 


22 værker

På Bornholms Kunstmuseum kan man også opleve Michael Geertsens værker og udvikling fra hans debut i 1993 til nu. Her præsenteres nemlig MICHAEL GEERTSEN – SELVMODSIGELSER, som består af 16 værker fra museets egen samling og seks indlånte værker.Flere nyheder