Sound of Summer og fire andre ting til din weekend

Sound of Summer og fire andre ting til din weekend
Weekenden bliver i høj grad en weekend i festivalens tegn. Arkivfoto fra Wonderfestiwall: Semko Balcherski
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT | 5. AUG 2021 • 20:00
Sofie Møller
Journalist
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT
5. AUG 2021 • 20:00

Weekenden står for døren, og endnu engang er der masser af ting at give sig til rundt på øen. Især hvis du har savnet følelsen af at stå med en kold fadøl i hånden og skråle med på dine yndlingssange sammen med mange andre. Weekenden bliver i høj grad en weekend i festivalens tegn.

1. Medina, Suspekt, Tessa, TV-2 og Hans Phillip er blot nogle af de kunstnere, du kan opleve til Sound of Summer, der er et to-dages koncertarrangement arrangeret af Wonderfestiwall, Musikhuzet Bornholm og TV2 Bornholm. Dørene åbner fredag klokken 12, og derfra går det løs hele fredag og lørdag. Hvis du har fortrudt, at du endnu ikke har en billet, kan du stadig nå det. Men vent ikke alt for længe.

2. Sidste år måtte foreningen bag Østersø Jazzfestival i Nexø, som så mange andre, aflyse festlighederne på grund af covid-19. Men i år vender de stærkt tilbage med et program, der strækker sig fra fredag til søndag. Så kom forbi Nexø til lækre toner og mærk den glade stemning. Der vil være gratis ”jazz-morgenmad” på Nexø Torv lørdag og søndag klokken 10, så der er ikke mange undskyldninger for ikke at dukke op.

3. Elsker du at finde brugte ting til en billig pris, eller står du måske og mangler det perfekte spisebord, som du ikke vil betale kassen for? Så er der rig mulighed for at gå på jagt efter brugt guld på søndag, når både Viking Fodbold og Knudsker Idrætsforening holder loppemarked.

Knudsker IF fylder Rønne Stadion Syd med loppeting, møbler, tøj, bøger, keramik og malerier fra klokken 12 til 15. Det samme gør Viking på Rønne Stadion Nord fra 10 til 14. Så tøv ikke med at komme af sted og gør en god handel.

4. Kirkegænger eller ej? Uanset hvad burde du overveje at lægge vejen forbi Balka Havn søndag formiddag til et anderledes arrangement under åben himmel. Her vil Bodilsker, Ibsker og Svaneke sogne holde udendørs gudstjeneste klokken 10.30. Det bliver sognepræst Lise Dürr Nielsen, der står for prædiken, og det er anden gang, hun holder gudstjeneste i det fri.

5. På grund af covid-19 blev den udsat fra foråret, men nu er den endelig klar. Det er Bornholms Censurerede Forårsudstilling, der er tale om, som du kan komme og opleve på Svanekegaarden hver dag fra klokken 13 til 16. Her vil du kunne se udstillingen fra de 22 kunstnere, der er udtaget til årets udgave af Bornholms Censurerede Forårsudstilling. Til sammen udstiller de 49 værker. Ferniseringen er på Svanekegaarden fredag den 6. august klokken 15.30.