SOSU'ernes arbejde hyldes på fotoudstilling

NOTITS | 23. MAJ 2022 • 13:05
NOTITS
23. MAJ 2022 • 13:05

Fra onsdag den 25. maj klokken 12.00 og frem til Folkemødet den. 14. juni vil man foran Campus Bornholm kunne opleve en fotoudstilling, der har til formål at hylde og takke SOSU'ernes arbejde.

Portrætserien kaldes #taksosu, og den er opstået i samarbejde mellem Danske SOSU-skoler og patient- og interesseforeningerne Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Scleroseforeningen og Ældre Sagen.

I en pressemeddelsese fra Bornholms Sunheds- og Sygeplejeskole fremgår det, at udstillingen skal sætte fokus på de mange situationer, hvor faglighed, relationsarbejde og menneskelig omsorg gør en vigtig forskel for tusindvis af mennesker.

– Jeg tror, at mange af os har mødt hjælpere og assistenter, og vi ved lidt om, hvad det er, de arbejder med: Det er noget med medicinhåndtering, rengøring, hjælp og pleje, men uddannelserne handler i høj grad om, at vi uddanner til menneskelig omsorg for borgere og patienter. Det er en vigtig del af den faglige stolthed ved faget. Så tak til udstillingen for at sætte fokus på det, siger uddannelsesleder for SOSU-eleverne på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Andreas Grossbøll i pressemeddelelsen.

Udstillingen #taksosu består af 12 borgere, pårørende og fagpersoner, der fortæller om, hvordan de er blevet hjulpet af SOSU'ernes arbejde. Heriblandt tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, der fortæller om sit sygdomsforløb, hvor han var indlagt med covid-19.

– SOSU’erne var et vigtigt led i min helbredelse, for de skabte den venlige stemning, der er med til at gøre, at man bliver rask, siger Uffe Ellemann-Jensen ifølge pressemeddelesen.

Udstillingen er på turné landet rundt i det meste af 2022 og vil også kunne ses på Folkemødet i Allinge og senere på havnen i Nexø.