Sommermusikken tager fat

Sommermusikken tager fat
Channe Nussbaum Trio. Pressefoto
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT | 8. JUL 2021 • 19:06
Af:
Christina D. Gornitzka
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT
8. JUL 2021 • 19:06

Højsæsonen og sommerkoncerterne tager nu for alvor fat i Bornholm. Fredag den 9. juli gæster Channe Nussbaum Trio Svanekegården for at underholde publikum med deres fremragende måde at spille den jødiske klezmermusik. Trioen som består af Channe Nussbaum (vokal), Bjarke Kolerus (klarinet) og Jonatan Aisen (trommer) har allieret sig med Øyvind Ougaard (harmonika) og dem, der er lidt på hjemmebanen i det jiddische sprog, vil få valuta for pengene. Klezmermusikken indbyder altid til fest, omend med en sørgmodig og alvorlig undertone.

Sommerkoncerterne i Skt. Nicolai Kirke

Koncertrækken af sommerkoncerter i Skt. Nicolai Kirke med både orgelmusik, der får det store Frobenius-orgel til at klinge i alle piber, og kammermusikalske indslag er efterhånden lige så fast en tradition som koncertrækken inden for Bornholms Musikfestivals rammer. Er man mere til den klassiske side, så er det i Skt. Nicolai Kirke i Rønne, man skal tilbringe fredag aften. Den armenske pianist Irina Hayrapetyan, som også har studeret ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, vil få kirkens Bösendorfer-flygel til at klinge til musik af Beethoven, Rachmaninov og Chopin. Især Chopins kompositioner står hendes hjerte nær, for dem har hun beskæftiget sig med, siden hun var barn.

”Øens egne”

Det er nu godt et års tid siden, at Anders Forsberg-Svendsen tiltrådte stillingen som organist ved Skt. Nicolai Kirke. Siden flyttede familien efter, og sammen med sin kone Rebecca Forsberg-Svendsen (mezzosopran) har de to glædet bornholmerne med en del koncerter rundt omkring på øen og er på den korte tid allerede blevet til ”øens egen duo”. Ved Skt. Nicolai Kirkes anden sommerkoncert tager de fat i fransk musik, og programmet spænder fra Marseillaise-variationer til Fauré og Satie. Programmet giver også plads til fransk chanson. Duoen Forsberg-Svendsen emmer af musikalitet og finurlig charme og er så absolut en oplevelse værd.

 


Musikkalender

Fredag 9. juli klokken 19:

Hip-Hop/Reggae med Ude Af Kontrol på Kabyssen, Vesthavnsvej 30, Hasle Havn. Arrangør: Kabyssen. Entré.

Fredag 9. juli klokken 19.30:

Klezmer/Verdensmusik/Latin med Channe Nussbaum Trio feat. Øyvind Ougaard. Dørene åbnes kl. 18.45. Arrangør: Svanekegården. Entré.

Fredag 9. juli klokken 20:

Rock/pop med Rigtige Mænd TV2 Jam. Pilen, Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.

Fredag 9. juli klokken 20:

1. Sommerkoncert i Skt. Nicolai Kirke: Klaverkoncert med Irina Hayrapetyan. Arrangør: Skt. Nikolai Kirkes menighedsråd. Entré. Børn ifølge med voksne gratis.

Lørdag 10. juli klokken 20:

Rock/Pop med Rigtige Mænd TV2 Jam. Pilen, Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.

Mandag 12. juli klokken 20:

Rock/pop med Depeche Mode Tribute Jam. Pilen, Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.

Tirsdag 13. juli klokken 20:

Rock/pop med Seebach og Helmig Jam. Pilen, Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.

Tirsdag 13. juli klokken 20:

2. Sommerkoncert i Skt. Nicolai Kirke: Fransk musik for sang mezzosopran, orgel og flygel. Mezzosopran Rebecca Forsberg Svendsen og Skt. Nicolai Kirkes organist Anders Forsberg Svendsen. Arrangør: Skt. Nicolai Kirkes menighedsråd. Entré. Børn ifølge med voksne gratis.

Onsdag 14. juli klokken 20:

Rock/pop med Seebach og Helmig Jam. Pilen, Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.

Torsdag 15. juli klokken 20:

Rock/pop med Seebach og Helmig Jam. Pilen, Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.