Se ny bornholmsk kunst

Se ny bornholmsk kunst
23 bornholmske kunstnere og kunsthåndværkere bliver nu udstillet på Bornholms Kunstmuseum. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | RØ | ABONNENT | 4. DEC 2021 • 13:30
Niels Ebdrup
Journalist
NOTITS | RØ | ABONNENT
4. DEC 2021 • 13:30

I det kommende års tid vil 23 kunstnere og kunsthåndværkere med tilknytning til Bornholm have udstillet værker på en ny udstilling på Bornholms Kunstmuseum. Udstillingen hedder "Brændt, blæst, dyrket og malet," og den præsenter keramik, der er brændt, glas, der er blæst, levende organismer, der er dyrket og billeder, der er malet. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Baggrunden for udstillingen er, at værkerne blev samlet ind af tidligere direktør for Bornholms Kunstmuseum, Lars Kærulf Møller, da coronapandemien ramte Danmark i foråret 2020. 

Kunstnere kunne på det tidspunkt ikke længere udstille og vise deres værker frem offentligt eller modtage besøg i deres atelier. Derfor besluttede Lars Kærulf Møller og Brd. Larsens Legat at give kunstnere og kunsthåndværkere med tilknytning til Bornholm en hånd, ved at købe værker af dem.

Der blev i den forbindelse købt værker af så forskellige kunstnere og kunsthåndværkere som Sarah Oakman, Silas Inoue, Anne Sofie Meldgaard og Mia Lerssi.

Udstillingen kan ses i Bornholms Kunstmuseums rum 7 fra søndag 5. december 2021 til 15. januar 2023.

Udstillingen BRÆNDT, BLÆST, DYRKET & MALET viser værker af:

Anette Leegaard Fuhlendorff, Florin Alexandru Murar, Anne Mette Hjortshøj, Anne Sofie Meldgaard, Charlotte Thorup, Christian Finne, Christina Schou Christensen, Cæcilie Kaas Jørgensen, Gerner Jahncke, Heidi Hentze, Kumiko Kimbara Asti, Maja Frendrup, Maj-Britt Zelmer Olsen, Mia Lerssi, Michael Geertsen, Mie Mølgaard, Morten Klitgaard, Nynne Rosenkrantz Christiansen, Pernille Stougaard, Sarah Oakman, Silas Inoue og Simon Koefoed.