Gårsdagens drenge er ude af X-factor

Gårsdagens drenge er ude af X-factor
Oskar Tall Skovgaard og Lawm Za Thang ved deres første optræden i X-Factor som Gårsdagens Drenge. Foto: TV2
NYHED | ABONNENT | 3. FEB 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
3. FEB 2023 • 11:00

Rapduoen Gårsdagens Drenge, som er fra Rønne, deltager fredag aften i "six chair challenge", som afgør deres videre fremfærd i X-Factor på TV2.


Lørdag den 14. januar optrådte rapduoen Gårsdagens Drenge i "X-Factor" på TV2 og gjorde det så overbevisende, at den blev sendt videre i programmet, da to af dommerne, Kwamie Liv og Simon Kvamm, vendte tomlen op, mens Thomas Blachman dog takkede pænt nej.

Gårsdagens Drenge består af Lawm Za Thang på 18 år og Oskar Tall Skovgaard på 17, som begge bor i Rønne.

Fredag aften var det alvor, for nok slap duoen igennem endnu et nåleøje, da Simon Kvamm valgte at tage den videre med til sin såkaldte six chair challenge, men i løbet af den skal han sortere nogle af sine 12 deltager fra, idet kun seks kommer videre til bootcamp, hvorfra tre kommer videre live showene.

I programmet ser man, hvordan Simon Kvamm har en samtale med duoen om, hvad han mener, den skal gøre ved aftenens optræden. Til et møde tager han imod gutterne med de muntre ord:

– Gårsdagens Drenge – Morgendagens Stjerner. Det tænker jeg, I skal hedde nu. Nej, vi beholder Gårsdagens Drenge, det er et pissegodt navn, synes jeg.

Simon Kvamm konstaterede ved deres første optræden, at han syntes, at de var gode, men ikke "pissefede", men nu forklarer han til kameraet, at han kan mærke, at han allerede holder meget af dem, men at han er spændt på om de "tør". Og over for de to anbefaler han, at Lawm Za Thang træder lidt mere frem i billedet ved den kommende optræden.

– For du synger jo pissegodt, så vi skal lige ha' jer begge to helt frem på scenen, siger han.

Inden Gårsdagens Drenge går på i aften, siger de:

– Simon har sagt til os, at vi er gode, men vi er ikke pissefede, så nu skal vi vise ham, at vi er pissefede.

På scenen fortæller de, at de vil synge "Gennem byen" af Ukendt Kunstner, og Simon Kvamm replicerer:

– Det glæder jeg mig til at høre!

Hold nu kæft

Under duoens udgave af nummeret kan man bemærke blandt andre det tidligere socialdemokratiske medlem af den bornholmske kommunalbestyrelse Kirsten Wendell blandt publikum, og efterfølgende lyder dommernes kommentarer.

Thomas Blachman:

– Hold nu kæft, der skal arbejdes, og gider man det?

Kwamie Liv:

– Der er en melankolsk boble der, som I rummer, det er rigtig fint, og der er også en nerve, der er troværdig.

Simon Kvamm:

– Ja, det kan godt være, der er en stor arbejdsopgave, men I har jo påtaget jer noget af den opgave selv allerede, for lige præcis det, vi snakkede om med at få noget mere ligevægt ind, det har I gjort. Så I skal ha' en stol!

Det sker 29 minutter og 8 sekunder inde i programmet – og nu venter der altså bootcamp og måske liveshows ude i horisonten for Gårsdagens Drenge.

Men der er jo den finte ved programmet, at der nu kan komme andre optrædende, som gør det så godt, at det tilsiger et skift på de eftertragtede stole, eftersom stolene i gruppekategorien med duoens ankomst er fyldt op – og ak.

Umiddelbart efter Gårsdagens Drenge går gruppen Rosa & Selma på scenen, hvor de optræder med nummeret "You Oughta Know" af Alanis Morissette.

Det gør de godt.

Så godt, at Simon Kvamm efterfølgende konstaterer:

– Jeg må lade mavefornemmelsen tale, og den siger, at I skal ha' en stol. Så vi skal ha' et skift!

33 minutter og 47 sekunder inde i programmet tilføjer han så:

– Jeg siger tak for nu, Gårsdagens Drenge.

Exit den bornholmske duo.