Jeg har for år tilbage besluttet, at sommeren starter 1 maj – på den måde bliver sommeren meget længere, og nogle gange er maj alligevel varmere end både juli og august. Men fordi det så nu er sommer, så skal vi jo også grille den sommerbuk. Alle elsker at grille, og som regel er det noget med meget høj varme, et par pølser eller en bøf, og så er det hele overstået på meget kort tid.
Den går altså ikke, når det er vildtkød. Det bliver meget tørt, hvis man ikke passer godt på det. Det skal brunes, hvile lidt, stege lidt, hvile igen, og så skal der selvfølgelig være noget fedt involveret.
Der er en del mennesker, der bliver lidt filosofiske, når de skal til at sætte tænderne i sådan et stykke vildtkød. Man hører ofte sådan noget som, at "man skal huske, at det er et dyr, der har måtte lade livet, for at vi kan spise sådan et godt måltid". Det er jo som sådan også en fin tanke, men måske skal man lige huske på den, næste gang man køber hakket kød i brugsen, eller lige skal have den lille sult stillet med en fransk hotdog. Jeg har aldrig hørt nogen med munden fuld af fransk hotdog nede fra tanken sige, at "man skal huske at, det er et dyr der har måtte lade livet, for at vi kan spise sådan et godt måltid".
Det er ikke sikkert at man kender en jæger, eller har adgang til en butik, der sælger vildtkød, men fortvivl ikke. Man kan altså også bruge kød fra en gris eller en kalv. Der er det bare vigtigt, at man krydrer kødet lidt. Måske med salvie.