Perfekt vejr til kortspil i Nyker

Perfekt vejr til kortspil i Nyker
14 par deltog i BM-stævnet i Nyker Forsamlingshus, hvor det bornholmske bridgedistrikt holder sine turneringer. Foto: Holger Larsen
BILLEDREPORTAGE | ABONNENT | 8. JAN 2023 • 17:40
Holger Larsen
Journalist
BILLEDREPORTAGE | ABONNENT
8. JAN 2023 • 17:40

Det lokale bridgedistrikt afviklede søndag det første af fire bornholmsmesterskaber i vinter.

– Det er perfekt vejr til bridge. Hunden gider ikke gå tur, og fruen gider slet ikke gå tur.

Anders Gummesen er i godt humør efter frokostpausen i Nyker Forsamlingshus, hvor der søndag holdes bornholmsmesterskaber i bridge for "åben par", mens regnen siler ned udenfor.

Det gode humør er der også god grund til, for han og makkeren Torben Jørgensen ligger på tredjepladsen efter dagens første runder. Nu skal de afgørende slag slås, inden bornholmsmestrene kan kåres sidst på eftermiddagen.

14 par spiller med i det første af vinterens fire bornholmsmesterskaber i bridge, som Distrikt Bornholm under Danmarks Bridgeforbund holder.

Det fornemste BM

Jens Toft, formand for distriktet, glæder siger over tilmeldingen:

– Før coronaen var der måske 16-18 par med. Nu har vi haft en periode, hvor det har været svært at få folk ud, så det er fint med 14 par til dette BM, som i princippet er det fornemste BM, for her kan alle være med. Om 14 dage er der BM for damepar, og der har vi lige nu også 14 par tilmeldt, hvilket er meget flot. Senere kommer BM for seniorpar (over 65 år) og BM for mixpar, fortæller Jens Toft.

Det er rutinerede bridgespillere, som har valgt at bruge søndagen i Nyker. Anders Gummesen har spillet i 30 år:

– Det var min første makker, der spurgte, om vi skulle tilmelde os begyndertræning. På den måde kom jeg i gang, og det har jeg aldrig fortrudt. Hvis man kan lide at spille whist, er det et naturligt skridt at gå videre til at spille bridge. Spillet er i princippet nemt. Der er bare så mange muligheder. Man bestemmer selv, hvilket niveau, man vil spille på. Min første makker brugte tre timer dagligt på det og blev rigtig god, og man kan altid blive bedre.

Anders Gummesen vil gerne have flere at spille imod på Bornholm, og han glæder sig over, at man i denne sæson har mange til begyndertræning. Distriktet arrangerer i april en begynderturnering for spillere, der maksimalt har spillet bridge i et år.

– Det er for at give de nye spillere mulighed for også at være med i en turnering, uden at de bliver presset af dem, der har spillet i mange år, siger Jens Toft.

DM-turnering

De tre bedst placerede par ved søndagens turnering kvalificerer sig til deltagelse ved danmarksmesterskaberne i Svendborg – på den måde, at de får deres tilmeldingsgebyr betalt af distriktet. Andre kan dog også være med, når blot de har været med ved BM, men skal selv betale.

Anders Gummesen kan kun anbefale andre at komme i gang med at spille bridge. 
Foto: Holger Larsen

Anders Gummesen og Torben Jørgensen, der har været makkere siden 2014, skal af sted, uanset hvordan det går i søndagens turnering. Det er nærmest blevet en tradition, at de møder op til tre dage med masser af bridge i Svendborg.

– Her møder man de bedste bridgespillere i Danmark, og der ligger vi noget efter. Man møder både dem, der spiller på landshold og spiller internationale stævner. Vi spiller en gang om ugen på Bornholm, og det er for lidt til, at vi kan begå os på landsplan. De dygtigste spiller tre-fire gange om ugen, og så analyserer de deres spil, siger Anders Gummesen.

– Det er det sociale samvær med de andre bridgespillere, der er det vigtigste, siger Torben Jørgensen og tilføjer.

– Det er sådan noget, man siger, når man ikke vinder...