Nyt campområde trækker de unge til: 'Vi tilbyder et superfedt program'

Nyt campområde trækker de unge til: 'Vi tilbyder et superfedt program'
Camp Ung Agenda ser gerne flere unge mennesker som disse på Folkemødet. Foto: Joshua Tree
NYHED | ABONNENT | 13. JUN 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
13. JUN 2022 • 05:30

Camp Ung Agenda er et nyt tiltag under Folkemødet, der henvender sig til unge mellem 16 og 30 år. Formålet er at lokke flere unge med på Folkemødet, og det ser ud til at lykkes. 

Der er et nyt tilbud til de unge ved dette års folkemøde.

Camp Ung Agenda, som projektet hedder, er et samarbejde mellem Folkemødet og Tuborgfondet, hvor ambitionen er at sikre unges repræsentation og styrke unges stemme på Folkemødet.

Ung Agenda gør plads til unges events, og skaber et nyt campområde, hvor 1.500 unge allerede i 2022 kan overnatte og mødes på tværs under Folkemødet, skriver Folkemødet på deres hjemmeside. Udover camp-området, så har der også været udbudt 1.000 billetter til en pakkeløsning, der sikrer billig transport og overnatning.

– Der er solgt lige omkring 800 billetter i alt. Vi har stadigvæk åbent for, at man kan købe camping, men vi har ikke flere pakkerejser til salg nu. Vi har lukket for at kunne nå at lave den rigtige planlægning med busser, færger og sådan noget, siger projektleder for Camp Ung Agenda, Signe Thydal.

Hun fortæller, at de sidste forberedelser er i gang, før campen åbner på onsdag, og hun får hjælp af de mennesker, der også står for at lave Wonderfestiwall. Så alt skal nok stå klar til, når de unge mennesker ankommer.

Prisen afgørende

Interessen for pakkeløsningen har altså været stor, og det kommer ikke rigtig bag på Signe Thydal.

– Det er et virkelig godt tilbud, som vi er lykkedes med at lave sammen med Tuborgfondet, hvor man kan komme billigt og nemt til Folkemødet. Jeg tror, prisen og overskueligheden spiller en kæmpe rolle. Det var jo noget af det, vi undersøgte inden, vi gik i gang med projektet. At en af de barrierer, som vi kunne se hos de unge var, at det var dyrt og besværligt, siger projektlederen.

Pakkerejsen koster således kun 500 kroner for både transport og overnatning på Folkemødet. Samtidig har det også haft betydning, at de unge har kunnet vente indtil kort tid før Folkemødet med at købe deres billet, fordi eksaminer og andre ting gør det svært at planlægge alt for langt ud i fremtiden.

– Det har vi også kunnet se på, hvornår der er blevet solgt flest billetter. Det var de sidste uger af den periode, hvor vi havde pakkeløsningen til salg, fortæller Signe Thydal.

Vigtigt med flere unge på Folkemødet

Men hvorfor er det så vigtigt at få de unge på Folkemødet, at man ligefrem opretter et særtilbud? Ifølge Signe Thydal, så er det afgørende, at der er en repræsentation af alle mennesker i samfundet på Folkemødet, og når de 16-30-årige udgør 19 procent af befolkningen, bør de være tilsvarende repræsenteret på festivallen.

– Det er også de unge, der skal leve længst med de beslutninger, som bliver truffet i dag. Så derfor synes jeg, det er ekstra vigtigt, at de unge er med til at bestemme, hvordan fremtiden skal se ud. Og på Folkemødet er der mulighed for at snakke med mange mennesker, der har magt, siger Signe Thydal.

Da det er første år, hvor Camp Ung Agenda-projektet føres ud i livet, tør projektlederen ikke spå om, hvordan det kommer til at være næste år. Men idéen er, at pakkeløsningstilbuddet kun skal gælde for unge, der ikke tidligere har været på Folkemødet. Derfor ligger der også en opgave i at sørge for en god oplevelse for de unge i år, så de har lyst til at komme igen, mener Signe Thydal.

– Det gør man ved at tilbyde et superfedt program på Folkemødet, men også oppe på campen. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at sætte et program sammen, som gør, at man bliver rystet lidt sammen med de andre unge, men også så man får nogle inputs til, hvordan man agerer, når man er på Folkemødet, fortæller hun.

Camp Ung Agenda er placeret på Wonder-pladsen, tæt på Opalsøen med udsigt til Hammershus. Campen åbner officielt onsdag den 15. juni og der går gratis shutlebusser fra lejren til Sandvig.