Nye og gamle dyder blandes til julemiddag

NOTITS | 23. NOV 2022 • 17:30
NOTITS
23. NOV 2022 • 17:30

Har du lyst til at ændre lidt på dine julevaner, for at finde et bæredygtigt alternativ? Det er spørgsmålet, der stilles mens der jules på Gaarden, Bornholms Madkulturhus, torsdag aften.

– Julen er fuld af gode traditioner, og for mange af os er julens traditioner urørlige. Dem skal der ikke pilles ved - i en ellers foranderlig verden.

Eller måske er julen netop tidspunktet, hvor vi kan stoppe op, og sammen gøre juletraditionerne endnu rigere ved at tænke bæredygtighed ind, foreslår arrangørerne i pressemeddelelsen.

I juletiden før industrialiseringen var selvforsyning og lokale råvarer nemlig en selvfølgelighed og madspild var et stort set ukendt fænomen.

Derfor vil Bornholms Landbrug og Fødevarer sammen med Gourmet Bornholm og Gaarden blande de nye og de gamle dyder og invitere til en eftermiddag og aften med oplæg, smagsprøver og inspiration til bæredygtige vinkler på årtidens og julens retter.

Blandt andet vil de tale om, hvornår et måltid er bæredygtigt, og så skal der arbejdes lidt i køkkenet for at finde på et anderledes julemåltid, der måske kan få en inkarneret julegris til at lave lidt om på madvanerne for at finde et bæredygtigt alternativ.

Projektet er støttet af midler fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse, Erhvervsministeriets Landdistriktspulje og BRK, skriver de i pressemeddelelsen.