Museum efterlyser værker til særudstilling
Paul Stoltze lavede malerier og grafiske arbejder, og Gudhjem Museum er interesseret i begge dele. Illustration fra bogen "Paul Stoltze" udgivet af Bornholms Kunstmuseum

NYHED | GUDHJEM
28. NOV 2021 • 13:57
Henrik Nielsen
Journalist

Museum efterlyser værker til særudstilling

Kunstneren Paul Stoltze ville være fyldt 100 år i 2022. Det vil Gudhjem Museum markere med en udstilling.


Gudhjem Museum efterlyser værker af kunstneren Paul Stoltze, der levede og arbejdede på Bornholm. Den 28. april 2022 ville han være fyldt 100 år, og derfor viser Gudhjem Museum en udstilling med hans værker til sommer.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Paul Stoltze blev født i Skørping i Nordjylland og flyttede efter uddannelse på Kunstakademiet til Bornholm i 1953, hvor han var meget aktiv i det lokale kunstliv gennem mange år. Hans værker består af malerier og grafiske arbejder.

– Vi håber på mange henvendelser fra bornholmere, der ligger inde med værker af denne kunstner, som var et kendt ansigt i tiden, blandt andet fra sit arbejde som lærer, først på Rønne Privatskole og siden på det, der dengang hed Bornholms Amtsgymnasium, siger formand Ole Stigemo fra Gudhjem By- og Museumsforening i pressemeddelelsen.

I gang med planlægning

Det er ham, man skal kontakte, hvis man ejer et eller flere af Paul Stoltzes værker og gerne vil udlåne det eller dem til sommerens udstilling på Gudhjem Museum.

Museet vil gerne vide, om der er tale om et maleri, en tegning eller grafisk tryk, og hvor stort værket er. De oplysninger og et billede af værket vil Ole Stigemo gerne have senest den 7. december, så museet kan komme i gang med at tilrettelægge udstillingen.

Udstillingsperioden bliver fra 5. juni til 24. juli 2022.Flere nyheder