Mirakuløs tur næsten udsolgt

Mirakuløs tur næsten udsolgt
Lene Havtorn Larsen og hendes mand Peter Juhl står bag pilgrimsvandringen fra Hammershus til Ibsker. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 4. MAJ 2022 • 10:30
NYHED | ABONNENT
4. MAJ 2022 • 10:30

Folk strømmer til Spanien og Italien for at gå på de historiske pilgrimsture til Santiago og Rom. Men Bornholm kan også være med.

For andet år i træk inviterer Lene Havtorn Larsen og en lille gruppe frivillige på pilgrimsvandring på Bornholm. Starten går ved Hammerhus og turen slutter ved kirken i Ibsker.

– Jeg fik idéen, da jeg sad som proceskonsulent for klyngesamarbejdet, siger Lene Havtorn Larsen, der arbejdede som konsulent for Centret for Regional- og Turismeforskning indtil hun for kort tid siden tiltrådte som centerleder på kunsthåndværkercentret Grønbechs Gård i Hasle.

Den 70 kilometer lange og fire dage lange pilgrimsvandring arrangeres i samarbejde med 4-kløverklyngen (Rø, Klemensker, Nyker og Årsballe, red.) og Ibsker sogn, repræsenteret ved sognepræst Pernille Bolø.

Pilgrimmene går både i skov og på åbent land. Eget foto

Med inspiration fra lignende pilgrimsvandringer i Danmark, eksempelvis Esrum-Tisvildevejen, er der igen i år lagt op til en pilgrimsvandring med indhold for både krop og sjæl. Det gennemgående tema er taknemmelighed.

De lokale tager imod

Turen har ifølge Lene Havtorn Larsen en bonuseffekt, fordi den styrker klyngesamarbejdet mellem de små byer inde på Bornholm. Hver aften overnatter pilgrimmene et nyt sted, hvor hver by byder velkommen med værtskab og underholdning. Det gælder eksempelvis Rø Medborgerhus og Det Levende Køkken i Østermarie.

– Udover det åndelige aspekt, så er tanken med pilgrimsvandringen at få gang i de her lokalsamfund. Så derfor overnatter vi hos de lokale undervejs, i stedet for på hoteller, forklarer Lene Havtorn Larsen.

– På den måde inviteres pilgrimsvandrerne indenfor i vores landsbyfællesskaber og tanken er at de frivillige, der har lyst til at være med, kan bidrage til at levendegøre hver bys lokalhistorie.

Pilgrimsvandringen følger på lange stræk Højlyngsstien, med afstikkere til 12 hellige steder, hvor der måske venter et mirakel eller to. Der er plads til 20 deltagere på turen og der er i skrivende stund få ledige pladser tilbage.

 

FAKTA

Vandringen finder sted: Torsdag formiddag den 30. juni til og med søndag aften den 3. juli 2022.

Overnatning i Rø, Aarsballe og Østermarie.

Strækningen går fra Hammershus i vest til Sct. Ibs kirke i øst.

Rutens længde er i alt 70 km på stier og småveje.