Matter arrangerer marked med lokale kunsthåndværkere

Matter arrangerer marked med lokale kunsthåndværkere
Keramiker Sarah Emilie Talchow Oakman (th) og glasformgiver Maj-Britt Zelmer Olsen (tv) står bag den kommende weekends kunsthåndværkermarked på havnen i Nexø, hvor en række lokale kunsthåndværkere slår en stand op. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
KUNST | NEXØ | ABONNENT | 20. JUL 2021 • 18:00
Emilie Jensen
Journalist
KUNST | NEXØ | ABONNENT
20. JUL 2021 • 18:00

En summen fra besøgende, et pling fra mobilen ved en indgået handel eller en tabt mønt på asfalten og noget lokalt kunst at kunne tage med sig hjem er, hvad duoen bag Matter i Nexø håber den kommende weekend byder på.

Keramiker Sarah Emilie Talchow Oakman og glasformgiver Maj-Britt Zelmer Olsen har arrangeret kunsthåndværkermarked ved havnen i Nexø.

– Vi har inviteret 10-15 lokale kunsthåndværkere til at lave en stand og sælge deres ting på pladsen ude foran Matter. Vi håber selvfølgelig, at vejret bliver godt, så arrangementet kan foregå udenfor, men ellers må vi trække lidt indenfor, siger Maj-Britt Zelmer Olsen.

Kunsthåndværket skal vises frem

På kunsthåndværkermarkedet vil der blandt andet blive solgt keramik og glas, fortæller Maj-Britt Zelmer Olsen, der glæder sig til weekenden:

– Vi vil gerne skabe rum for kunsthåndværk og oplevelser, der handler om kunst. Om det er igennem et marked, som det vi holder i weekenden, eller en træsnitteworkshop, som vi også lige har afholdt, er underordnet. Vi vil bare gerne danne rammerne for aktiviteter, der kan vise kunsthåndværket frem.

Det er første gang, at Matter laver et kunsthåndværkermarked, og derfor skal det sidste også lige falde i hak, siger Maj-Britt Zelmer Olsen, der kreerer glas under navnet Zelmer Olsen.

– Vi håber, at folk vil kigge forbi og måske købe en ting med sig hjem, men også at markedet vil skabe lidt liv på havnen.

Weekendens arrangement kommer – hvis vejret holder tørt – til at foregå udenfor Matter. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen