Kunstnere markerer jubilæum med udstilling og bog
Inge Lise Westman er en af de billedkunstnere, som udstiller et nyt værk på Holkahestens jubilæumsudstilling på Gudhjem Museum. Foto: Claus Sonne

KUNST | GUDHJEM | GRATIS
28. JUL 2021 • 11:30
Henrik Nielsen
Journalist

Kunstnere markerer jubilæum med udstilling og bog

I 2001 kunne Gudhjem Museum for første gang præsentere en udstilling fra kunstnersammenslutningen Holkahesten. Målet var at udfylde et savn hos publikum efter et udstillingssted, hvor øens mest fremtrædende kunstnere kunne vise nye værker i sommersæsonen. Det savn har kunstnerne og museet udfyldt lige siden, så i år kan Holkahesten fejre 20 års jubilæum.

Det gør kunstnersammenslutningen med en ny udstilling på Gudhjem Museum, hvor alle 19 medlemmer viser nye værker. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Udstillingen byder på maleri, grafik, keramik, foto, smykkekunst og skulpturer og giver dermed et indtryk af den variation og spændvidde, der findes hos Holkahestens medlemmer.

– Vi er taknemmelige for, at foreningens bestyrelse i 2001 var så fremsynet, at man tog dette initiativ til at vise, at der fortsat er en kunstnerisk udvikling på øen med direkte forbindelse til den bornholmske kunsthistorie tilbage til bornholmermalerne. Vi er samtidig stolte af, at det er lykkedes at fastholde samarbejdet mellem kunstnerne og museet gennem 20 år, så Gudhjem fortsat er hjemsted for den årlige udstilling, og vi glæder os til at vise jubilæumsudstillingen for publikum, siger formand Ole Stigemo fra Gudhjem By- og Museumsforening i pressemeddelelsen.

Holkahesten er en selvstyrende og selvsupplerende gruppe, hvoraf flere medlemmer modtager Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse. Nye medlemmer optages ved almindeligt flertal blandt de faste medlemmer, dog skal man først have været inviteret som gæst til en af de årlige udstillinger. Alle er professionelle kunstnere, og der er en række kriterier, som skal være opfyldt for, at man kan komme på tale som nyt medlem.

I anledning af 20-året udgiver Holkahesten og Gudhjem Museum en jubilæumsbog skrevet af Peter Tiemroth og rigt illustreret med fotos af Claus Sonne.

Holkahestens jubilæumsudstilling kan besøges fra 1. august til 5. september.

 

Holkahestens udstilling byder på maleri, grafik, keramik, foto, smykkekunst og skulpturer. Sidstnævnte er Kirsten Ortwed leveringsdygtig i. Foto: Claus SonneFlere nyheder