Kulturugen kommer til gårdbutikken
Jan Seerup vil fortælle om sit arbejde som fårehyrde, og det vil være muligt at møde flere af gårdbutikkens leverandører. Arkivfoto: Allan Rieck

FØDEVARER | VESTERMARIE
16. SEP 2021 • 10:38

Kulturugen kommer til gårdbutikken

Kultur og natur møder hinanden, når leverandørsammenslutningen Den Bornholmske Gårdbutik søndag inviterer til smagsprøver på Ll. Bjergegård i Vestermarie.

Foreningens formand, Jan Seerup, vil fortælle om sit arbejde som fårehyrde, og det vil være muligt at møde flere af gårdbutikkens leverandører, herunder en biavler samt producenten af frilandsgrisekød på Bornholm og Thor Kure fra Mønstergaard.

Thor Kure serverede tidligere på ugen smagsprøver på udskæringer fra Mønstergårds økologiske limousine/angusbesætning for over 200 fremmødte til Pederskers populære sommerfremstød, Bornholmerdage, og det er Thor Kures håb, at interessen for at smage gårdbutikkens øvrige produkter vil være lige så stor på søndag.

– Vi vil gerne byde på smagsprøver og fortælle om arbejdet som lokale producenter i en tid, hvor vi bombarderes med industriprodukter fra hele verden, og hvor krav til dyrevelfærd og miljø ikke altid lever op til den ansvarlige forbrugers ønsker, siger Thor Kure.

Den Bornholmske Gårdbutik forhandler blandt andet det lokale oksekødsprodukt Wakuo, og der udbydes økologisk frilandskød fra forskellige kvægracer, der udfører naturpleje på blandt andet statens arealer i Almindingen og ved Hammershus.

Arrangementet den 19. september er en del af Kulturugens spor under Mad og Natur.



Flere nyheder