Kommende skolebørn har mødt kompostormen Olga

Naturvejledere fra Natur Bornholm hjælper de store børnehavebørn med overgangen til skole. I år er det sket med et projekt om kompostormen Olga. Foto: Natur Bornholm
NOTITS | ABONNENT | 18. MAJ 2022 • 17:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. MAJ 2022 • 17:30

Ideen er, at overgangen mellem børnehave og skole bliver mere spændende og forståelig.

Natur Bornholm har siden marts besøgt 29 dagtilbud og 16 skoler i forbindelse med de store børnehavebørns overgang fra dagtilbud til skole. Projektet har handlet om kompostormen Olga, fremgår det af en pressemeddelelse.

I samarbejde med naturvejledere har de kommende skolebørn arbejdet med kompost ved at lege og snakke sig gennem mange aktiviteter hjemme i børnehaven. Derefter har børnene bragt aktiviteterne videre til skolerne, hvor de har mødt naturvejlederne, deres kommende klasselærer og de andre nye børn i deres klasse. Som en afslutning på dagen har hver klasse plantet deres eget træ på skolens område.

Når de nye 0. klasser starter efter sommerferien, vil de møde naturvejlederne igen. De kommer nemlig ud til alle skolerne for sammen med eleverne at arbejde videre med naturaktiviteter i lokalområdet.

Naturtemaet betyder ifølge regionskommunen, at overgangen bliver mere spændende og forståeligt, og det understøtter tilmed den grønne dannelse hos de små børn.

Overgangsprojektet støttes af kommunens Center for Børn og Familie og foregår i et samarbejde mellem Natur Bornholm, dagtilbud og skoler, både kommunale som private.