I år startede jeg med at lave en karamel med hasselnødder. Da nødderne og karamellen var godt brune, så kom der rødvin på og kryddderier i. Da det var færdigt med at koge efter et par minutter, ja, jeg ved det godt: Gløgg må ikke koge, men det her er mere en essens. Nå, da det var taget af varmen, så fik det lov at stå en halv times tid, inden det blev smagt yderligere til med appelsinsaft, halve æbler, flere krydderier, vin og portvin.
Egentlig er det ikke svært, det der med at få alkoholen til at blive i gryden. Det der kan være svært, er at få det hele til at smage, som man gerne vil. Der er så mange smagsgivere, der kan komme i spil, og i sidste ende er det jo en selv, der skal bestemme. Jeg skal nok komme med en opskrift på min gløgg, men det sjove er jo at eksperimentere selv.
Når essensen er lavet, så smag dig frem med portvinen, appelsin, måske lidt citronsaft osv.
Når du er tilfreds med smagen, så varm den lækre væske op – under låg naturligvis. Sluk inden den koger. Sigt den så og kom det hele i en termokande.