Hvem kan iscenesætte en kvindesagsforkæmper? Kann kan
Pr-foto: Per Morten Abrahamsen

TEATER | GUDHJEM | GRATIS
1. SEP 2021 • 16:52
Torben Østergaard Møller
Journalist

Hvem kan iscenesætte en kvindesagsforkæmper? Kann kan

Teaterforeningen Bornholm starter efterårssæsonen med en musikteaterforestilling om den danske forfatterinde og kvindesagsforkæmper Thit Jensen (1876-1957). Forestillingen er iscenesat af Pelle Nordhøj Kann og med manuskript af Julie Petrine Glargaard, oplyser en pressemeddelelse fra teaterforestillingen.

Den er produceret af Det flydende Teater og Teatergrad og spilles på Gudhjem Museum mandag den 6. september klokken 16 og klokken 19.30.

Ene Øster Bendtsen spiller rollen som den cigarrygende vulkan, Thit, suppleret af Malin Rømer Brolin-Tani og Søren Bang Jensen.

Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow medvirker på henholdsvis keyboard og bas, sidstnævnte har komponeret musikken og skrevet sangteksterne.

Forestillingen leverer historien om, hvordan formidable Thit Jensen satte hele sit liv ind på at skrive om, holde foredrag om og kæmpe for kvindernes ret til selv at bestemme, hvor mange børn de ville føde og til at leve deres eget liv uden at ligge under for traditionernes og den småborglige morals stive krav.

Hun var kvindekampens superstjerne i det forrige århundrede – provokerende, elsket og hadet for sine holdninger og samtidig en af de mest læste forfattere i sin samtid, oplyser pressemeddelelsen.

Men samtidig med denne succes kæmpede hun sin egen kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at leve op til sin nobelprisvindende storebror Johannes V. Jensen og for at finde sit livs kærlighed.Flere nyheder