Gode nyheder og et par nye formænd

Gode nyheder og et par nye formænd
Grønbechs Gård fik en ny centerleder i vinteren 2022 og på tirsdagens generalforsamling fik bestyrelsen en ny for- og næstformand. Foto Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 11. MAJ 2022 • 15:30
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. MAJ 2022 • 15:30

Generalforsamling i center for kunsthåndværk gav gode nyheder og et par nye formænd.


Tirsdag var bestyrelsen i Grønbechs Gård samlet til generalforsamling og den afgående formand, Mikkel Bach-Jensen, kunne i sin beretning fortælle, at 2021 – på trods af corona – var et godt år.

– Selvom vi stadig var præget af restriktioner og nedlukning, kan vi efter omstændighederne se et tilfredsstillende besøgstal og ikke mindst omsætningstal i både butik og café samt entré, sagde han. Og med et besøgstal, som var næsten fordoblet i forhold til året før.

Grønbechs Gård – også kendt som Bornholms Center for Kunsthåndværk – havde lige under 12.000 besøgende mod 15.000 i 2017.

Omsætningen var især i sensommeren god og kommer ifølge formanden på den anden side af en million kroner, og entréindtægterne nåede de budgetterede 400.000 kroner.

– Vores nye café og ikke mindst flotte butik begejstrer vores gæster. Caféen blev i 2021 som et forsøg forpagtet af Svaneke Chokoladeri i højsæsonen og de kom med et flot setup, sagde formanden, som også var begejstret for årets udstillinger.

– Året bar præg af nogle meget smukke udstillinger, blandt andet med Gurli Ellebæk, som udstillede keramik. Det gjorde hun sammen med en fotograf, som havde taget billeder i den bornholmske natur.

Grønbechs Gård havde også fornøjelsen at fremvise værker, som blev udstillet under Biennalen, samt den faste ACAB-udstilling, der består af lokalt kunsthåndværk af høj kvalitet.

Formanden benyttede taletiden til at takke holdet af cirka 20 frivillige, som bistår med hjælp til udstillinger, caféen, formidling, vedligehold, butikssalg og entré.

Dialogmøder bærer frugt

Samarbejde i kunstverdenen er vigtigt – og det understregede Mikkel Bach-Jensen også.

– ACAB og de mange, dygtige kunsthåndværkere er Grønbechs Gårds vigtigste samarbejdspartner, og det er godt at kunne konstatere, at vores dialogmøder og samarbejde på tværs af både sekretariater og bestyrelser gennem de seneste år ser ud til at bære frugt.

Grønbechs Gård orienterer sig desuden i gode og udviklende samarbejder med blandt andre Kunstakademiets Designskole i Nexø, Maker’s Island, Destination Bornholm, gaarden/Gourmet Bornholm, Bornholms Regionskommune og fonde, fortalte han med et fortsat blik rettet mod fremtiden.

– Grønbechs Gård har en central rolle i fortællingen om Bornholm som kunsthåndværker-ø, men også i nye planer om udvikling for kunsthåndværket generelt og om Hasle specifikt i en ny udviklingsplan for Bornholms turisme.

Ny leder i 2022

2021 blev også året, hvor Grønbechs Gård sagde farvel til Mai Therese Ørsted Andersen, som søgte nye udfordringer efter 10 år på posten som centerleder.

Den nye leder er nu Lene Havtorn Larsen, som har baggrund i en tidligere lederstilling på Bornholms Textil Seminarium og i de sidste 15 år i et job som proces- og projektleder på CRT.

Bestyrelsesformanden takkede Lene Havtorn Larsen for det foreløbige arbejde, hun har sat ind med siden tiltrædelsen i februar.

– Du har med en kæmpeindsats fået gjort huset klar til åbning, og sikken én. Der var sort af mennesker og både butik, café og udstillinger står superflot, sagde han.

Efter at budgettet blev vedtaget og regnskabet godkendt, blev der valgt en ny bestyrelse efter at formand Mikkle Bach-Jensen trådte af som formand.

Den nye bestyrelse består af følgende: Lene Feldthus Andersen blev valgt til ny formand, Ditte Marie Koudal fik posten som ny næstformand, og den øvrige bestyrelse fortsætter med følgende medlemmer; Sissel G. Thuesen Jensen, Vivi Kert, Inge Holm, Anette Bjerregaard og Maja Frendrup. Andreas Nemo Østereggard blev valgt som ny suppleant.