Festival mangler akut frivillige

Festival mangler akut frivillige
Wonderfestiwall mangler akut flere frivillige. Foto: Wonderfestiwall
NYHED | ABONNENT | 7. AUG 2022 • 16:00

Et par år med corona har måske en indflydelse på, hvordan mennesker har lagt deres planer i august, og nogle har måske glemt, at det lige er den weekend, at Wonderfestiwall ligger. Det mener Daniel Mühlendorph, der er ansvarlig for festivalen.

Der er under to uger til årets store bornholmske festival, Wonderfestiwall åbner, og billetsalget ser ud til at slå rekorden.

Men når så mange gerne vil til festival og nyde musik og fest i flere dage, kræver det hjælp fra flere frivillige. Og lige nu mangler festivalen akut flere hjælpere.

– Vi plejer jo altid at mangle lidt frivillige hvert år, men i år er det rigtig slemt. Lige nu tror jeg vi mangler omkring 40 procent af de frivillige, hvis det skal gå rigtig godt og også være sjovt for dem, siger festivalansvarlig Daniel Mühlendorph.

Billetsalget til festivalen ser ud til at blive rekordhøjt, og det er grunden til, at festivalen allerede nu melder ud, at de skal bruge flere frivillige.

– De tidligere år plejer vi at sælge omkring 1.000 billetter fra nu og frem til åbningen. Det er både billetter solgt ved indgangen og på nettet. Men kommer det tal til at passe i år, så betyder de,t at der bliver solgt 300-400 billetter flere end forrige år. Og det er jo fantastisk,, at så mange vil til festival i år, men det er også derfor ,vi allerede nu melder ud, at vi kommer til at mangle frivillige.

Mangler især folk til hovedscenen

Der er mange forskellige opgaver, der skal løses på festivalen, og især en af opgaverne er rigtig spændende, og præcis samme opgave mangler der mange frivillige. Og det undrer Daniel Mühlendorph.

– Det kan godt være, vi ikke i vores system har beskrevet opgaven godt nok, men vi mangler rigtig mange stagehandlere, altså nogle, der skal hjælpe til på hovedscenen, når de forskellige bands kommer med alt deres grej. Her er der virkelig mulighed for at komme rigtig tæt på alle kunstnerne, og komme en tur med backstage, lover Daniel Mühlendorph.

Han forsikrer, at det ikke er et hårdt job, for alt udstyr kommer i store kasser med hjul på. Så der skal ikke bæres særlig meget, men blot skubbes kasser fra lastbiler og op på scenen, alt efter hvor man bliver bedt om at placere dem.

– Det er i hvert fald et job, der tidligere har været meget populært, især hos de helt unge. For at arbejde på hovedscenen og direkte med alle musikerne er bare rigtig spændende.

Udover jobbet som stagehandler er der mange andre steder, hvor der kan bruges flere frivillige. Og en af konsekvenserne ved at der ikke er frivillige nok kan være, at det ikke bliver helt så sjovt at være frivillig.

– Vi forsøger altid at lave vagter, hvor man er to, der arbejder sammen. Men når vi mangler så mange frivillige, så kan det godt være, at man må stå på en vagt alene. Og det er altid lidt mindre sjovt, når man ikke har nogen at hygge sig med undervejs, mener Daniel Mühlendorph.

En anden konsekvens, hvis der ikke er frivillige nok til at hjælpe med at navigere alle de unge teltliggere på plads torsdag morgen er, at de ansvarlige efterfølgende må ud og bede de unge rykke deres telte, hvilket ikke giver en god stemning.

– Og så er der meget forskel på de opgaver, der er på festivalen. For hvis man er sådan en, der bare vil have rigtig gang i den, så skal man melde sig til vores campingbar, hvor der skal være flere på arbejde i år end tidligere. Der er altid fuld gang i den. Men er man mere til noget stille og roligt, så er der andre job at få. Vi har brug for alle, siger Daniel Mühlendorph.

Han peger på de to års corona som en af grundene til, at det er svært at skaffe frivillige i år.

– Mange har måske glemt, at det lige er den weekend festivalen er, og så har de lagt andre planer. Men vi håber da på det nok skal gå igen i år.

Som frivillig kvitterer festivalen med en billet, masser af kærlighed og taknemmelighed, lyder det fra Daniel Mühlendorph.