Er du ung, kan du komme gratis på museum

Er du ung, kan du komme gratis på museum
Forhåbentligt bliver Bornholms Kunstmuseum i uge 37 fyldt med unge mennesker, der har brug for en kulturel indsprøjtning. Foto: Jens-Erik Larsen
MUSEUM | BORNHOLM | 8. SEP 2021 • 13:28
MUSEUM | BORNHOLM
8. SEP 2021 • 13:28

Den 13. til 19. september er alle landets unge mellem 18 og 27 år inviteret indenfor i flere end 100 museer, kunsthaller og oplevelsescentre i hele Danmark. Uge 37 er for andet år i træk en ung, kulturel uge. Det er Golden Days sekretariatet, der er en kulturhistorisk festival, som står bag initiativet.

På Bornholm er Bornholms Kunstmuseum indtil videre den eneste kulturinstitution, der er med i initiativet.

Ugen bliver kaldt K7, og i år har 111 kulturinstitutioner tilsluttet sig projektet. K7 blev iværksat i 2020 og er en åben invitation til unge samt et forsøg på at gøre museumsbesøgene mere spontane, gennemskuelige og tilgængelige. Sidste år benyttede 8000 unge sig af tilbuddet, og man håber på endnu flere i år. Ikke nok med, at entréen er gratis, så vinder den unge museumsgæst, der besøger allerflest museer i løbet af uge 37, syv valgfri årskort til sig selv og syv venner. For sidste års vinder blev det til intet mindre end 22 museumsbesøg på blot 7 dage.

For at deltage i konkurrencen skal du uploade et billede eller en video på instagram med hashtagget '7dageskultur'.