En kunstner går i land

En kunstner går i land
Ben Woodhams i Arnager på en af de afsluttende etaper på Kyst-projektet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | ABONNENT | 24. NOV 2022 • 18:09
NOTITS | ABONNENT
24. NOV 2022 • 18:09

Kunstneren Ben Woodhams begiver sig det kommende år ind på Bornholm. Og beder læserne om gode idéer til interessante steder at besøge.

 

Den herboende engelske kunstner Ben Woodhams er ved at færdiggøre forberedelserne til et nyt projekt, som han vil arbejde med i det kommende år.

Woodhams' projekter involverer som regel gode vandrestøvler, malergrej, gps, akvarelfarver og en logbog. De foregår altid i naturen og har ofte elementer af filosofi, videnskab og kronologi i sig.

Det gælder også det kommende projekt, som har fået titlen Land.

Vover sig ud i olien

Land bliver ligesom Kyst-projektet en vandretur rundt på Bornholm i 52 etaper. Hver etape tilbagelægges om fredagen mellem solopgang og solnedgang, 'uanset hvor dårligt vejret bliver, og hvor lang dagen er'.

Men der er flere afgørende forskelle på Kyst og Land.

– Denne gang går jeg indenøs, over marker, på stier, og gennem skove, fortæller Ben Woodhams, der uddyber tankerne bag Land-projektet på sin hjemmeside. Her afslører den snart 52-årige kunstner, at han også har givet sig selv lov til at afvige fra det stramme Kyst-koncept.

– Med Land-projektet tillader jeg mig muligheden for at bruge resten af ugen på at skabe et værk i atelieret, baseret på skitser, malerier og minder fra turen. Dette værk bliver et oliemaleri – et medie, som jeg har stor respekt for, men meget lidt erfaring med, erkender Ben Woodhams.

Gode ideer efterlyses

Land-projektet påbegyndes fredag den 6. januar på stranden ved Saltuna, hvor Kelse Å udmunder i havet, præcis 180 grader overfor den position, hvor Ben Woodhams startede Kyst-projektet i 2018. Turen er beskrevet i sin helhed i bogen Kyst, rigt illustreret med akvareller af fortrinsvis fugle og naturobservationer.

Fra Saltuna begiver Ben Woodhams sig ind mod Bornholms midte.

Og nu beder han læserne om hjælp.

– Jeg har endnu ikke fastlagt ruten og jeg kunne godt tænke mig, at I foreslår steder, I synes, jeg skal besøge. Det kan godt være et sted, som alle kender, men også et skjult sted. Skriv gerne hvorfor, skriver Ben Woodhams på sin facebookside. Her er der også links til hans hjemmeside, hvor man kan læse om kunstnerens øvrige aktiviteter.