Eksplosion af oplevelser i kulturugen som nu tager fart
Fyrværkeri i Nexø et tidligere år ved afslutningen af kulturugen. Arkivfoto: Anders Liljeroth

KULTURUGE | BORNHOLM
16. SEP 2021 • 06:25

Eksplosion af oplevelser i kulturugen som nu tager fart

I denne version af artiklen er linket i bunden blev ændret.

 

Nu er det tid til, at bornholmere og øens gæster kan få sig et ordentlig skud kunst og kultur inden for mange forskellige genrer rundt om på hele øen, oplyser en pressemeddelelse fra Destination Bornholm.

Det hele sker i Bornholms Kulturuge, som i år kan fejre 20-års jubilæum og løber af stablen den 17. til 26. september. Det bliver med over 100 kunst- og kulturoplevelser i 10 dage på Bornholm.

Kulturugen åbner i festlige rammer fredag den 17. september i Allinge i samarbejde med Folkemødet. Der er programlagt events fra klokken 10, og gæsterne kan glæde sig til en dag med workshops, fejring af 20 års-jubilæet, debatter, koncert og fællessang. Den officielle åbning starter med Art Politicos debat om kunst, kultur og lokal identitet og fortsætter klokken 16 med velkomsttaler og musikalske indslag under ledelse af Henrik Billing og arrangementet Bornholm Frit.

I år er kulturpasset et armbånd, som kan købes i butikker fordelt på hele øen. Man kan finde forhandlerliste på bornholmskulturuge.dk/kulturpas, og man kan desuden købe det via webshoppen på bornholm.info/webshop.

Kulturpasset er en forudsætning for at kunne opleve arrangementer i Kulturugen. Nogle vil der også være entré på, mens andre er helt gratis, når man viser sit armbånd frem.

– Kulturpasset er en vigtig del af det fundament, som bærer Kulturugens eksistens. Lokale fonde, regionskommunen, sponsorer og samarbejdspartnere hjælper flot til, men vi er dybt afhængige af indtægterne fra kulturpasset og håber, at både bornholmere og turister igen vil bakke godt op om Kulturugens program og komme ud og se så meget kunst og kultur som muligt i de ti dage, kulturugen varer, fortæller formand for Bornholms Kulturuge Mikkel Bach-Jensen i pressemeddelelsen.

Ni spor

Programmet byder på noget for alle aldre og inden for de ni kulturspor, som kulturugen de seneste år har organiseret sig med: Scenekunst, historie, rytmisk musik, klassisk musik, kunsthåndværk, natur, madkultur, litteratur og kunst.

Dertil er der ekstra fokus på arrangementer for børn og unge i dette års program. Noget som kulturugen gerne vil booste endnu mere i fremtiden:

– Det er dejligt at være med til at kunne præsentere et så bredt program, hvor også børnene kan få fingrene i kulturen og prøve ting af med deres familie. Og så glæder jeg mig personligt over, at mange arrangører har fokus på at skabe oplevelser på tværs af aldre. Sådan klæder vi den næste generation af kulturbrugere bedst på, tror jeg. Desuden er alle de dygtige arrangører med deres bidrag til Kulturuge med til at gøre Bornholm attraktiv hele året, og det flugter meget fint med vores generelle indsats for sæsonforlængelse og helårsturisme, udtaler direktør i Destination Bornholm, Pernille Lydolph.

 

Man kan se hele programmet på bornholmskulturuge.dk/2021-programFlere nyheder