Det skal være større næste år: Festival tyvstarter ved Opalsøen

Det skal være større næste år: Festival tyvstarter ved Opalsøen
Lørdag kan man få en forsmag på Nordic Spirit Festival ved Opalsøen. Det er tanken, at det skal blive Danmarks måske vildeste saunafestival, og lørdag er der mulighed for at prøve en mobil sauna og nogle vildmarksbade. Privatfoto
NYHED | HAMMEREN | ABONNENT | 4. MAJ 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | HAMMEREN | ABONNENT
4. MAJ 2022 • 15:30

Lørdag kan man få en forsmag på Nordic Spirit Festival ved Opalsøen på Hammeren. Tanken er, at det skal blive Danmarks måske vildeste saunafestival.


I de senere år er saunaer skudt op flere steder på Bornholm, hvor moderne vikinger nyder den varme luft efter et koldt dyp i Østersøen. Efter planen udvikler den tendens sig til en egentlig saunafestival næste år, men allerede i weekenden tyvstarter Nordic Spirit Festival med et arrangement ved Opalsøen.

– Vi laver et lille forsøg på lørdag, hvor folk kan komme og få lidt gratis sauna. Vi har en stor mobil sauna, som bliver kørt ned til Opalsøen, og så kommer der også til at være nogle vildmarksbade og lidt andet. Vi kan godt lide det nordiske, med at man kan få udfoldet sin indre viking og gøre det lidt råt, siger Sebastian Larvad fra holdet bag festivalen.

Lørdagens forsmag foregår fra klokken 10 til 20 og bliver en mindre udgave af det, det er planen at gennemføre i 2023.

– Det er en optakt for at se, om folk synes, det er spændende. Så kan alle prøve det, hvis de har lyst. Tanken er, at det skal blive en vikinge-, middelalder- og eventyrverden, hvor man er ude i naturen, og vi håber, det kan fortsætte ved Opalsøen, siger Sebastian Larvad.

Ude i naturen og tilbage i tiden

På lørdag får saunaen og vildmarksbadene selskab af en kaffevogn og måske en madvogn fra en lokal restaurant, og frem mod næste år vil Nordic Spirit Festival gerne i kontakt med flere mindre virksomheder, som kunne have lyst til at sætte deres præg på festivalen i 2023. Den kommer efter planen til at løbe over en weekend.

– Der bliver kørt flere mobile saunaer derop, og der vil være isbad og alverdens ting. Så er man en del af den her festival med gøgl og ballade, lidt som det middelaldercentret kører med gøglere og ild. Om aftenen vil der være noget musik, som er inspireret af den nordiske tid. Så det er en følelse af at være ude i naturen og samtidig en følelse af at være tilbage i tiden, samtidig med at man har fokus på velværen, siger Sebastian Larvad, som selv bor her på øen.

– Jeg ved, hvor meget vinterbadning betyder for mange bornholmere. Og det her med at skabe noget, som kan foregå lidt uden for sæsonen. For man kan netop gå i sauna og bade om vinteren for eksempel. Så det er for at skabe noget mere for os, der bor på øen, siger han.

Lørdag er der også løbet Hammer Trail i området ved Opalsøen, og arrangørerne har fået et tilbud om, at deltagerne kan komme forbi og få lidt gratis sauna.

– Jeg tror, det bliver super spændende, siger Sebastian Larvad.