Biograf vil genåbne med storfilm

Biograf vil genåbne med storfilm
Viki Petersen glæder sig til at kunne genåbne Rønne Bio. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 11. JAN 2022 • 21:03
Holger Larsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
11. JAN 2022 • 21:03

Rønne Bios direktør glæder sig over Epidemikommissionens anbefaling om åbning af teatre, biografer og museer.

– Vi har ikke kunnet forstå at vi skulle lukkes ned igen, når både restauranter, barer og fitnesscentre kunne holde åbent. Men nu er vi bare rigtig glade for at genåbne.

Det siger Viki Petersen, direktør for Rønne Bio, om udsigten til at få lov til at genåbne efter at være lukket ned siden kort før jul.

Epidemikommissionen anbefaler, at teatre, biografer og museer kan genåbne fra 17. januar. Det viser Jyllands-Postens oplysninger fra flere kilder.

Kommissionen rådgiver regeringen og Folketinget i spørgsmålet om corona. Det er dog i sidste ende en politisk beslutning, om det sker. Den træffes i Folketingets Epidemiudvalg.

Ritzau skriver, at Folketingets partier onsdag mødes for at snakke om mulige lempelser af restriktionerne, der gælder i øjeblikket.

Forud for det møde har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag fortalt TV 2 om sit syn på kulturområdet og de gældende restriktioner:

– Regeringens udgangspunkt er, at vi skal kunne åbne så meget som muligt inden for kulturlivet så hurtigt som muligt, lyder det.

– Vi ved, at mange glæder sig til, at vi åbner igen, og vi håber og tror på det, siger Viki Petersen til Bornholms Tidende.

– Vi har været nogen af dem, der har været hårdest ramt hver gang der har været nedlukning. Vi var lukket i 138 dage sidste år og 100 dage i 2020. Vi har taget vores del af det, og jeg håber, at det har haft en effekt, at vi har været lukket ned, selv om risikoen for at blive smittet i en biografsal er utroligt lille, siger Viki Petersen.

Spider-Man

Viki Petersen regner med at kunne genåbne allerede søndag, og det bliver med storfilmen Spider-Man: No Way Home på programmet.

– Vi kan åbne med det, vi lukkede ned med. Vi havde lige vist Spider-Man et par gange. Der er en kæmpe interesse for filmen, som slår alle rekorder rundt omkring i verden, og Danmark er et af de få lande, hvor den ikke er blevet vist.

– Vi mister til gengæld en anden storfilm, The Matrix, som skulle haft premiere lige før jul. Den er røget på streaming. Så den er mistet for biograferne. Der kommer til gengæld mange andre store film i foråret. Det kan blive et problem, at den enkelte film ikke får den plads, den fortjener. Men det er et luksusproblem, siger Viki Petersen.

Biografdirektøren regner dog ikke med at blive rendt over ende af publikum:

– Folk er altid lidt tilbageholdende i starten. Man skal lige slippe frygten igen, og det sker ikke fra ene dag til den anden, siger Viki Petersen.