Biograf leder med lys og lygte efter nye kræfter

Biograf leder med lys og lygte efter nye kræfter
Scala Gudhjem har brug for nye kræfter. Allerede sidste år meddelte formand Tonny Nybirk, at han trækker sig ved generalforsamlingen. Derudover er et menigt bestyrelsesmedlem flyttet fra øen, et andet vælger at stoppe, og en af suppleantposterne har været ledig i et års tid. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT | 21. JAN 2022 • 13:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT
21. JAN 2022 • 13:00

Scala Gudhjem mangler tre bestyrelsesmedlemmer og en suppleant forud for generalforsamlingen i marts. Der er blandt andet brug for folk med teknisk snilde.


I en biograf bruger man traditionelt lys til at vise film på det store lærred, men i Scala Gudhjem bruger man det for tiden også til at lede efter nye kræfter, der kan stå i spidsen for biografen, i hvert fald i overført betydning.

Ved sidste års generalforsamling meddelte formand Tonny Nybirk, at han stopper ved årets generalforsamling. Men det er ikke kun ham, der skal findes en afløser for. I det seneste nyhedsbrev står der således, at flere bestyrelsesmedlemmer ikke kan genvælges, og at der på en række centrale opgaver er brug for nye kræfter.

Faktisk er der to bestyrelsesmedlemmer foruden formanden, som stopper, og siden sidste års generalforsamling har en af suppleantposterne også været ledig.

– Så reelt er vi fire nede i bestyrelsen til næste generalforsamling, siger Tonny Nybirk.

Med lys og lygte

Det er ikke sådan, at den afgående formand og resten af bestyrelsen i Scala Gudhjem bare sidder og venter på, at interesserede melder sig.

– Vi har selv været ude at prikke nogle af de nye folk, der er kommet til byen, siger Tonny Nybirk.

Ifølge ham er det svære at finde folk, som er lokale, og som har tid.

– I virkeligheden er det efterlønnere eller sådan noget, vi leder efter. Folk, som ikke har så meget at se til som nogle af os andre. Vi leder vi med lys og lygte efter nogle, der har lyst til at tage over efter os, fortæller han.

Noget med teknik

Er man interesseret, er man velkommen til skrive en mail til Tonny Nybirk for at høre mere om bestyrelsesarbejdet generelt og Scala Gudhjems aktuelle behov specifikt.

– Vi har en kasserer, som allerede er i fuld gang, som bliver, og som er superdygtigt. Så det er ikke den interesse, man skal have. Man skal have interesse for arbejdet i biografen. Det må meget gerne være en, der kan noget med teknik, for det er det, jeg slipper, alt det praktiske med teknikken, fejlsøgning, computere og sådan nogle ting, siger Tonny Nybirk.

Stadig aktiv

Selv har Tonny Nybirk været aktiv i biografens bestyrelse i 20 år, og han fortsætter med at være aktiv, bare ikke i bestyrelsen.

– Det er stadig meningen, at Berit og jeg skal lave programmet, både det med at booke det og det fysiske med at lave det, og jeg skal stadig være frivillig i biografen også. Jeg vil bare gerne slippe for formandsansvaret, men jeg har stadig tænkt mig at være en særdeles aktiv del af biografen, men på mine præmisser, siger han.

Hvem der ender med at afløse ham på formandsposten, afhænger af, hvordan en kommende bestyrelse konstituerer sig efter generalforsamlingen den 28. marts.