Arne Ipsen har skrevet bog om Leonora Christina

BØGER | BORNHOLM | GRATIS
4. AUG 2021 • 07:02
Holger Larsen
Journalist

Arne Ipsen har skrevet bog om Leonora Christina

Forfatteren Arne Ipsen, der kommer fra Hasle, har udgivet endnu en bog med afsæt i et stykke bornholmsk historie.

Arne Ipsen tager i "Kongedatteren og smedefamilien" fat i historien om Corfitz Ulfeldt, dømt for landsforræderi, og hustruen Leonora Christina. Tiden er 1660-61, og scenen er området omkring Hammershus, hvor de to sidder fængslet og behandles nedrigt af slottets guvernør.

Arne Ipsen fortæller i bogens forord om sin store interesse for Bornholms historie og særligt 1658 med det bornholmske oprør mod svenskerne og tiden lige efter. Han skrev faktisk to stykker til modelteater om begivenhederne tilbage i 1980’erne.

Nu er det så blevet til en bog, hvor en opdigtet familie på en opdigtet ejendom med smedje og beboelse i nærheden af Hammershus spiller en væsentlig rolle i historien.

Arne Ipsens nye bog er udkommet på forlaget Mellemgaard.Arne Ipsen skriver i forordet:

"Denne dokumentariske fortælling for hele familien giver et bud på, hvordan grusom og nedgørende behandling af forhadte mennesker trods alt kan skabe medfølelse. Desuden et bud på betydningen af ældre menneskers personlige beretninger. De skaber tidsbilleder og fortæller historie på godt og ondt".

Arne Ipsen er tidligere journalist ved ugeavisen Det Grønne Område i Lyngby-Taarbæk. Han er i dag pensionist og bor i Helsingør, men har fortsat gang i et produktivt forfatterskab, hvor Bornholm – og ofte hasleområdet – spiller en rolle. Flere nyheder