Arkitektprojekt nomineret til stor pris

NOTITS | ABONNENT | 17. AUG 2022 • 13:25
NOTITS | ABONNENT
17. AUG 2022 • 13:25

4-Kløver-Klyngens projekt "Vi mødes i det grønne" er blandt de nominerede på World Architecture Festival, der er den største årlige begivenhed indenfor arkitektur.

Det oplyser 4-Kløver-Klyngen i en pressemeddelelse.

”Vi mødes i det grønne” er et af de mindste projekter nomineret i kategorien Civic-Future Projekt, der blandt andet indeholder brandstationer, forsamlingshuse, konsulater og ambassader og Rådhuse.

4-Kløver-Klyngen er et samarbejde mellem byerne Aarsballe, Klemensker, Nyker og Rø, der har arbejdet på projektet ”Vi mødes i det grønne” siden 2019. Den overordnede vision er at skabe fællesskab, glæde og samvær på tværs i et attraktivt miljø, baseret på fysisk og mental sundhed. Målet er, at det udmønter sig i at forbinde de fire byer med flere og bedre cykelstier, ridestier og vandrestier.

Arkitekterne bag projektet kaldes Matters, og de har fokus på stedsspecifik arkitektur og har altid brugeren, identiteten, sanseligheden, oplevelsen og bæredygtigheden som omdrejningspunkt for deres projekter.

– Vi har hos Matters oplevet en ambition om at knytte samspillet mellem mennesker og stedet sammen gennem borgermøder og workshops, og i styregruppen har vi haft et fremragende samarbejde og en god dialog, siger Lene Koefoed, der er formand for styregruppen for 4-Kløver-Klyngen, i pressemeddelelsen.

World Architecture Festival afholdes i år i Lissabon, hvor arkitekterne senere på året skal ned og præsentere projektet "Vi mødes i det grønne".